Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 hyrer inn eksterne granskere etter mistenkt millionunderslag

TV 2 hyrer inn eksterne granskere etter at en ansatt ble siktet for å ha underslått 15 millioner kroner fra egen arbeidsgiver.

HYRER GRANSKERE: TV 2 hyrer inn eksterne granskere etter at en av kanalens ansatte ble siktet for å ha underslått 15 millioner kroner fra egen arbeidsgiver. Her kanalens kommunikasjonsdirektør, Sarah Willand.
Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
HYRER GRANSKERE: TV 2 hyrer inn eksterne granskere etter at en av kanalens ansatte ble siktet for å ha underslått 15 millioner kroner fra egen arbeidsgiver. Her kanalens kommunikasjonsdirektør, Sarah Willand. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Vis mer

- Vi har bedt om bistand fra selskapet EY for å gjennomgå saken slik at vi får et svar på hvordan dette skjedde, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Bergens Tidende.

Hun understreker at etterforskningen av selve saken gjennomføres av politiet.

- TV 2 skal ikke drive egen etterforskning. Det er likevel naturlig at vi går grundig gjennom rutinene for å komme til bunns i hvordan dette kan ha skjedd, sier Willand.

TV 2-medarbeideren ble i Bergen tingrett fredag varetektsfengslet i to uker. Mannen er siktet for å ha bestilt utstyr og latt TV 2 betale for det. Totalt har utstyret en verdi på rundt 15 millioner kroner, ifølge siktelsen. Da politiet aksjonerte, ble lageret hans tømt for store mengder utstyr.

- Så langt har mye av tiden gått med til å sikre gjenstander fra lageret hans. Vi holder muligheten åpen for at det kan være andre involverte, sa politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt tidligere denne uken.

Dagbladet var torsdag i kontakt med den TV 2-ansattes advokat, Erik Ulvesæter ved advokatfirmaet Elden. Han ønsket da ikke å uttale seg om saken.

- Jeg har ingen kommentar til denne saken på nåværende tidspunkt, sier Ulvesæter.

Politiet arbeider ut fra en teori om at mannen har tatt utstyr som er blitt bestilt og betalt av TV 2.

Ifølge Bergens Tidende skal mannen være en svært betrodd medarbeider.