TV 2 i rettssak mot kirurg: - ­Tolker enkeltsetninger og overskrifter i verste mening

TV 2s advokat sier at det ikke er fremsatt noen ærekrenkelser overhodet, og at det er pasientene som er offeret, ikke nevrokirugen. 

SAKSØKES: TV 2 saksøkes for ærekrenkelser av nevrokirurg Per Kristian Eide, etter en rekke artikler om pasientskader i forbindelse med et forskningsprosjekt han ledet. Her er TV 2s advokat Vidar Strømme, tidligere TV 2-sjef Alf Hildrum (t.v), og TV 2-journalistene Sophie Lund Aaserud og Hanne Taalesen. FOTO: Heiko Junge / NTB Scanpix
SAKSØKES: TV 2 saksøkes for ærekrenkelser av nevrokirurg Per Kristian Eide, etter en rekke artikler om pasientskader i forbindelse med et forskningsprosjekt han ledet. Her er TV 2s advokat Vidar Strømme, tidligere TV 2-sjef Alf Hildrum (t.v), og TV 2-journalistene Sophie Lund Aaserud og Hanne Taalesen. FOTO: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): - Det TV 2 har ytret er riktig, sier Sigurd Holter Torp, advokat for TV 2, under tredje dag av rettssaken hvor hjernekirurg Per Kristian Eide saksøker kanalen for ærekrenkelser.

Eide krever millionbeløp i oppreisning etter at TV 2 publiserte en rekke saker hvor de gransket om han hadde utsatt pasienter for fare og påført dem varig hjerneskade under et forskningsprosjekt han sto bak.

Den første saken ble sendt høsten 2012. Eide mener TV 2 har fremsatt beskyldninger mot ham som ikke stemmer. Dette bestrider TV 2, og kanalens advokat mener det ikke foreligger noen ærekrenkelser i sakene som er publisert.

- Ingen ærekrenkelser

TV 2s advokat mener at utsagnene som er fremsatt i TV-innslag og nettavisartikler ikke er ærekrenkende, når de tolkes på riktig måte, og at det uansett ikke er noen rettsstridige ærekrenkelser.

- Eide tolker enkeltsetninger og overskrifter i verste mening. Han innfortolker ting som ikke er sagt. Korrekt tolkning viser at det ikke er fremsatt noen ærekrenkelser overhodet, sier Holter Torp.

Advokaten mener TV 2 har utført sitt samfunnsoppdrag gjennom grundig journalistikk, og påvist kritikkverdige forhold i en sak av sjeldent stor allmenn interesse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer