- TV 2 jukset med bildebevis i mulig drapssak

Nå hevder forfatteren bak en ny bok om Jan Wiborg at mannen som kunne stanset hovedflyplassen på Gardermoen, virkelig ble drept.

VAR PÅ FEIL HOTELL: Jan Wiborg døde på hotellet nede til venstre. Men da TV 2 rapporterte at dødsfallet umulig kunne være drap, hadde de undersøkt låsesystemene på hotellet oppe til høyre - 550 meter unna. Foto: Google Maps / Kristian Ridder-Nielsen
VAR PÅ FEIL HOTELL: Jan Wiborg døde på hotellet nede til venstre. Men da TV 2 rapporterte at dødsfallet umulig kunne være drap, hadde de undersøkt låsesystemene på hotellet oppe til høyre - 550 meter unna. Foto: Google Maps / Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge frilansjournalist og forfatter Knut Lindh var daværende TV 2-reporter Stein Kåre Kristiansen på helt feil sted da han i 1996 rapporterte at ryktene om at ingeniør Jan Fredrik Wiborg ble drept to år tidligere, umulig kunne stemme.

Wiborg er mannen som hevdet å sitte på bevis for at stortingspolitikerne ble ført bak lyset i et av datidas mest brennbare politiske spørsmål - hvor den nye hovedflyplassen skulle ligge. Da han ble funnet død i København i 1994, konkluderte dansk politi med selvmord - men to år senere ble det fart i ryktene om at Wiborg i virkeligheten var tatt av dage.

Var 550 meter unna TV 2 undersøkte saken, men konkluderte raskt med at Wiborg var alene på sitt rom på Cabinn Express Hotel i Danasvej 32 da han døde - fordi det var et elektronisk låsesystem på døra, som ville registrert det dersom andre hadde ankommet eller forlatt rommet.

Stein Kåre Kristiansen undersøkte imidlertid feil hotell, hevder Lindh, som er aktuell med boka «Hvem drepte Jan Wiborg?» på Kagge forlag. Bildene i TV 2s reportasje er tatt på søsterhotellet Cabinn Scandinavia i Vodroffsvej 55 - 550 meter unna. Hotellet i Danasvej, der Wiborg døde, hadde ingen elektronisk registrering av hvem som åpnet dørene til rommene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer