TV 2 kan straffes for «Grey's Anatomy»-episoder

- Fant grove voldsscener.

KAN STRAFFES:  Medietilsynet varsler at «Grey's Anatomy»-episoder med grove voldsscener er blitt sendt for tidlig på ettermiddagen, noe TV 2 kan straffes for.  Foto: TV 2
KAN STRAFFES: Medietilsynet varsler at «Grey's Anatomy»-episoder med grove voldsscener er blitt sendt for tidlig på ettermiddagen, noe TV 2 kan straffes for. Foto: TV 2Vis mer

Medietilsynet varsler at TV 2 kan straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien «Grey's Anatomy» tidlig på ettermiddagen. Episodene inneholdt grove voldsscener.

Medietilsynet kommer med varselet etter en stikkprøvekontroll av TV 2 Bliss i mai.

- De to episodene vi har kontrollert, inneholdt nærgående og blodige skildringer av kyniske drap kombinert med truende og angstpregede scener. Dette er innhold som normalt kvalifiserer til en 15-årsgrense. Vi er kritiske til at TV 2 Bliss viser 15-årsinnhold klokken halv fire om ettermiddagen, sier seniorrådgiver Line Langnes i Medietilsynet.

Tilsynet viser til det såkalte vannskilleprinsippet i kringkastingsloven, som innebærer at program med et innhold som kan være til skade for mindreårige seere, men ikke i så alvorlig grad som det som forbys fullstendig, sendes etter klokka 21.00.

De kontrollerte episodene handler om en mannsperson som legger ansvaret for sin kones død på sykehusets ansatte. Vedkommende ønsker å hevne dødsfallet, og i en rekke scener skildres det at han skyter og dreper uskyldige personer på sykehuset. Flere av drapene og nedskytingene er nærgående fremstilt, og drapene fremstår i tillegg som svært kyniske», heter det i Medietilsynets vurdering.

(NTB)