TV 2-komiker arrestert

Kjetil og Kjartan lurte politiet med skjult kamera. Det likte ikke politimannen.

(Dagbladet.no): Etter nyttår er det klart for en ny runde med «Kjetil & Kjartan show», og denne gangen skal det offentlige Norge - blant annet sykepleiere, advokater og forsvarsoffisierer - lures med skjult kamera.

Men da komikerduoen skulle tøyse med politiet, holdt det på å gå riktig galt. Ifølge TV 2s internmagasin Status 2 endte det med at Kjartan Eide ble arrestert.

Tøyset med fyllekjøring

Spøken begynte med at Kjetil og Kjartan fikk Falken til å kjøre en gammel bil utfor en skråning.

- Deretter tipset vi politiet om ulykken, mens jeg satte meg i førersetet godt dynket i sprit. Jeg skulle prøve å snakke meg ut av situasjonen og sjekke om det var mulig å slippe unna promillekjøring i Norge, sier Kjartan Eide til Dagbladet.no.

Mens Kjartan ventet på politiet, tok han seg også noen slurker av en spritflaske. Dermed var han ikke helt edru da politiet ankom ulykkesstedet.

Poltiet trodde situasjonen var virkelig.

- Jeg sa at jeg ikke hadde begynt å drikke før etter at jeg hadde kjørt utfor veien, men politiet trodde ikke helt på det, sier Kjartan.

TULLET MED POLITIET: Først da Kjartan Eide var påført håndjern, ble spøken avslørt. Foto: TV 2
TULLET MED POLITIET: Først da Kjartan Eide var påført håndjern, ble spøken avslørt. Foto: TV 2 Vis mer

Men spøken stoppet ikke med dette.

Prøvde å bestikke politiet

- Det begynte å skje en rekke ting jeg overhodet ikke var forberedt på. Plutselig dukket det opp en politibil til. Så fant politiet masse sprit og røyk i bagasjerommet på bilen. Det hadde noen i redaksjonen plassert der, så det så ut som et smuglerparti. I tillegg dukket, helt overraskende, Kjetil opp i det ærend å kjøpe sprit av meg, forteller Kjartan.

Dette var ikke heldig for «fyllekjøreren».

- Så jeg prøvde å bestikke politiet. Jeg sa at de kunne ta litt av partiet, slik at vi kunne slå en strek over det hele. Det slo ikke veldig godt an, sier Kjartan.

Påført håndjern

Kjetil Hasselberg måtte imidlertid avsløre spøken da Kjartan Eide ble påført håndjern av politiet og geleidet inn i en politibil.

- Da jeg etter hvert følte at det var på tide å avsløre spøken, ble den ene politimannen dritforbanna på meg, og sa at hvis opptrinnet bare var kødd, så kunne han love meg at jeg skulle bli straffet.

- Da var jeg rimelig glad for at våre allierte i politiledelsen hoppet ut fra buskene, forteller Kjetil Hasselberg.

- Helt uten kontroll

Selv om det hele var en spøk, fikk Kjartan kjenne på kroppen hvordan det er å bli tatt av politiet.

- Det var en rar følelse å være helt uten kontroll. Vi har stort sett kontroll når vi lurer folk, men i denne situasjonen hadde jeg ingen makt.

Men Kjartan anbefaler ikke å utfordre maktsystemet som guttestrek.

- Vi hadde avklart spøken med politiledelsen. Ellers hadde dette aldri gått. Jeg liker å kødde med folk, så jeg syntes dette var kjempegøy. Og vi fant ut at politiet i Norge fungerer i dag, sier Kjartan.

Den nye sesongen av «Kjetil & Kjartan show» starter i begynnelsen av mars. Spøken med politiet er med i første episode.

SPRIT I BILEN: Eide ble alkotestet, og hadde også skjult sprit i bagasjerommet.
UTEN FORKLEDNING: «Kjetil & Kjartan show» starter opp igjen i mars.