TV 2-komikeren ble jaget med batong da han klatret over gjerdet til den russiske ambassaden

- Det var en veldig dum idé.

(Dagbladet): - Jeg mistenker at jeg ikke kommer inn i Russland med det første, sier komiker Mikkel Niva til Dagbladet.

Niva og hans kollega Anders Nilsen, som ble kjent gjennom superhiten «Salsa Tequila», er nye fjes i TV 2s humorprogram «Torsdag kveld fra Nydalen» denne høsten.

Og de to nykommerne starter med et brak.

Da de skulle lage en sketsj fra den russiske ambassaden nylig, gikk ikke alt etter planen.

Ble møtt med balltre - Vi tenkte at vi skulle sjekke ut hva som skjer med Russland for tida. Vi skulle prøve ut litt forskjellige teknikker for å få svar fra den russiske ambassaden, sier han til Dagbladet.

Til slutt fikk Niva hjelp av Nilsen til å klatre over gjerdet.

- Jeg så en dør som ble sparka veldig fort og aggresivt opp, og da tenkte jeg: «Der kommer det noe du ikke har lyst til å møte». Jeg husker ikke de sekundene fra jeg var innenfor gjerdet til jeg var på utsida igjen. Når kroppen får så mye adrenalin, så klarer man de underligste ting, sier han.

Ble advart av politiet Vel tilbake på norsk jord kom ifølge komikerne det norske politiet for å undersøke saken.

- Politiet sa: «Aldri, aldri, aldri gjør det igjen», hevder Niva, og legger til:

- Når man er der inne, så er man på sett og vis på Russlands jord, og det er utenfor politiets hender. Jeg kommer ikke til anmelde russeren, men det kan hende de anmelder meg.

- Var du redd?

- Først og fremst hadde jeg veldig mye adrenalin i kroppen, og så var jeg litt redd. Jeg gikk og så meg bak skuldra resten av dagen, sier han.

- Er det ok å bruke humor på denne måten?

- Det er først og fremst meg selv dette går ut over, og da er det helt greit, sier han.

- En veldig dum idé - Var dette avklart med ledelsen i TV 2?

- Hva som var avklart og ikke er jeg litt usikker på, men det er ikke min oppgave. Jeg forholder meg til produksjonsselskapet, sier han, og legger til:

- Jeg tror nok alle fikk seg en liten støkk. Det var nok ikke bare jeg som var litt nervøs den dagen.

Anders Nilsen innrømmer at det ikke var en god idé å skulle hoppe over gjerdet.

- Vi hadde ikke tenkt skikkelig gjennom at det faktisk er russisk grunn, og at de kan gjøre hva de vil der inne. Hadde noe skjedd, så hadde det vært vår egen feil, sier han, og legger til:

- Da han landa på gresset innenfor gjerdet skjønte vi at det var en dårlig - eller en veldig dum idé.

- En uskyldig guttestrek TV 2-ledelsen har ingen innvendinger mot at deres humorister krenker et annets lands suverenitet ved å bryte seg inn på det russiske ambassadeområdet - som per definisjon er en del av Russland.  

- Dette er en uskyldig guttestrek. «Torsdag kveld fra Nydalen» jobber innenfor et humorsegment, sier programdirektør Jarle Nakken.

Han opplyser at innslaget ikke ble klarert med TV 2-ledelsen, men at «Torsdag kveld fra Nydalen»-redaksjonen har frie tøyler og at han stoler på deres egne vurderinger.   

- Ja, jeg har sett filmen, og ingen blir skadd. Jeg vil ikke spekulere i hva som kunne ha skjedd dersom han var blitt tatt, sier Nakken.  

- Ville dere kunne bryte dere inn i de israelske eller amerikanske ambassadene, som har et høyere sikkerhetsnivå og er tyngre bevæpnet? 

- Det er et hypotetisk spørsmål. Jeg forholder meg til denne aktuelle saken. Vi har ikke fått noen reaksjoner på dette, og saken er heller ikke politianmeldt.  

- Det kommer vel av at russerne ikke vet hvem de skal anmelde?  

- Får dette etterspill, får vi ta det som det som eventuelt kommer, sier Nakken.

Dagbladet har vært i kontakt med politiet, som opplyser at de ikke har mottatt en anmeldelse, og derfor ikke vil kommentere saken ytterligere.

Dagbladet har også vært i kontakt med den russiske ambassade, som foreløpig ikke har svart på henvendelsen.