TV 2 lar seg ikke rikke

550 000 nordmenn risikerer å miste kanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nær 550 000 nordmenn kan miste TV 2 som følge av en krangel mellom tv-kanalen og de to parabolselskapene Canal Digital, eid av Telenor, og Viasat, eid av svenske Modern Times Group.

Canal Digital har siden 1998 hatt enerett på å sende TV 2. Denne høsten ble kanalen imidlertid enig med erkerivalen Viasat om at ingen av dem skulle inngå distribusjonsavtale med TV 2 uten at konkurrenten også gjorde det.

Det har blitt et spill om pris.

Viasat bød tidligere i år bortimot 100 millioner kroner for å sende TV 2 - uten eksklusivitet. Canal Digital på sin side betalte 150 millioner kroner for enerett på å sende TV 2.

Ifølge Dagens Næringsliv er Viasats tilbud nå halvert, mens Canal Digital har kommet med det TV 2 oppfatter som et skambud.

- Det tilbudet vi fikk var ned over 90 prosent av det vi fikk i den forrige avtalen. Det er ikke snev av anstendighet i dette og vi kommer aldri til å akseptere denne typen bud, sier konserndirektør i TV 2 Gruppen, Rune Indrøy, ifølge Kampanje.

Da Indrøy uttalte seg i TV 2 Nyhetskanalen kl 16 i dag, rikket han ikke på uttalelsene, men gjentok at de to parabolselskapene må legge mer penger på bordet for å få sende TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer