TV 2 lar seg ikke rikke

550 000 nordmenn risikerer å miste kanalen.

(Dagbladet.no): Nær 550 000 nordmenn kan miste TV 2 som følge av en krangel mellom tv-kanalen og de to parabolselskapene Canal Digital, eid av Telenor, og Viasat, eid av svenske Modern Times Group.

Canal Digital har siden 1998 hatt enerett på å sende TV 2. Denne høsten ble kanalen imidlertid enig med erkerivalen Viasat om at ingen av dem skulle inngå distribusjonsavtale med TV 2 uten at konkurrenten også gjorde det.

Det har blitt et spill om pris.

Viasat bød tidligere i år bortimot 100 millioner kroner for å sende TV 2 - uten eksklusivitet. Canal Digital på sin side betalte 150 millioner kroner for enerett på å sende TV 2.

Ifølge Dagens Næringsliv er Viasats tilbud nå halvert, mens Canal Digital har kommet med det TV 2 oppfatter som et skambud.

- Det tilbudet vi fikk var ned over 90 prosent av det vi fikk i den forrige avtalen. Det er ikke snev av anstendighet i dette og vi kommer aldri til å akseptere denne typen bud, sier konserndirektør i TV 2 Gruppen, Rune Indrøy, ifølge Kampanje.

Da Indrøy uttalte seg i TV 2 Nyhetskanalen kl 16 i dag, rikket han ikke på uttalelsene, men gjentok at de to parabolselskapene må legge mer penger på bordet for å få sende TV 2.

- De må legge betydelig mye mer penger på bordet. Folk må begynne å spørre seg hvor pengene de betaler til disse kanalene, blir av, sa konserndirektøren på Nyhetskanalen.

KAN FORSVINNE FRA 550 000 SKJERMER: «Skal vi danse», TV 2s lørdagsprogram, her med Mona Grudt og dansepartneren i aksjon lørdag som var. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
KAN FORSVINNE FRA 550 000 SKJERMER: «Skal vi danse», TV 2s lørdagsprogram, her med Mona Grudt og dansepartneren i aksjon lørdag som var. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Enn så lenge risikerer over en halv million nordmenn svarte skjermer når de stiller inn på TV 2.

- Vi kommer til å gjøre alt vi kan overfor de seerne som per i dag tar inn TV 2 gjennom parabol. Og folk må huske at de fortsatt kan ta inn TV 2 gjennom bordantenne - enn så lenge, forsikret Inderøy på lufta.

LES OGSÅ:

Vil splitte Telenor. Venstre mener selskapet er blitt for mektig

Hva skal vi med bakkenettet?

Dagbladet.no om tv og medier

TV 2 lar seg ikke rikke
BLE TILBUDT SMÅPENGER: Canal Digital og Viasat har tilbudt TV 2 småpenger for - Vi må forhandle med begge kanalene. Forhåpentlig kommer vi i gang med det snart, men vi kommer ikke til å forhandle ut fra disse tilbudene. De må legge betydelig mye mer penger på bordet, sier konserndirektør i TV 2 Gruppen, Rune Indrøy.