Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 latterliggjør Canal Digitals fredstilbud

- Lurer både medier og kunder.

HAR FÅTT TILBUD: TV 2-sjef Alf Hildrum skal nå ha mottatt et tilbud fra Canal Digital verdt 250 millioner kroner. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
HAR FÅTT TILBUD: TV 2-sjef Alf Hildrum skal nå ha mottatt et tilbud fra Canal Digital verdt 250 millioner kroner. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Canal Digital har nå sendt ut en pressemelding med overskriften «kabelfreden» der de sier at de har gitt et «meget godt tilbud» til TV 2.

«Canal Digital Kabel TV i dag valgt å imøtekomme de viktigste kravene fra TV 2, samtidig som vi opprettholder løftet om valgfrihet til våre kunder. Vi håper med dette å komme til enighet med TV 2 både om pris og valgfrihet», står det i pressemeldingen.

Tilbudet har en samlet verdi på rundt 250 millioner kroner fordelt over en treårsperiode.

Men TV 2 mener Canal Digitals utspill bare er lureri:

- Vi er overrasket over at CDK prøver å lure både medier og kunder til å tro at de er i ferd med å inngå en ny avtale med TV 2, så lenge dette er langt unna sannheten. Det korrekte er at CDK i dag har kommet med et tilbud som dessverre ikke danner grunnlag for å finne noen løsning, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til Kampanje.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra TV 2 .

Det har de siste ukene utviklet seg en bitter strid mellom TV 2 og Canal Digital.

Bakgrunnen for konflikten er at selskapene ikke har klart å bli enige om prisen som skal betales for å distribuere TV 2 i Canal Digitals kabel-nett.

Canal Digital gjorde så alle TV 2-kanaler, bortsett fra hovedkanalen, til en del av det valgfrie kanaltilbudet.

Ifølge Canal Digital innebærer det nye tilbudet at kundene får TV 2 og TV 2 HD i den faste delen av Canal Digitals grunnpakke. Kundene får også muligheten til å velge fritt blant TV 2s nisjekanaler.

De imøtekommer likevel ikke alle TV 2s krav, men hvilke krav det gjelder, opplyses det ikke om i pressemeldingen.

- Hva har dere tilbudt, og hvilke krav er det dere ikke imøtekommer?

- Detaljer i tilbud skal vi la ligge igjen ved forhandlingsbordet. Vi har endret posisjon på vesentlige punkter, og kommet TV2 langt på vei i møte. Vi har nå kommet med et tilbud, men aldri påstått at vi er enige. Jeg er overrasket over TV 2s tilbakemelding, sier direktør Haakon Li Dragland i Canal Digital til Dagbladet.

Bitter strid 23. november går fristen ut for TV 2-kanalene TV 2 Sport, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Bliss og TV 2 Filmkanalen, etter at TV 2 sa opp avtalen tidligere denne måneden. Tidligere i år forsvant også TV 2 Zebra borte fra tilbudet til Canal Digitals kabel-tv-kunder.

Begge parter sier at de kjemper for en best mulig løsning for sine seere, men interne forhandlinger er blitt byttet ut med offentlig skittentøyvask.

I helga kjørte TV 2 en reklamekampanje hvor de forklarte seerne sine hvordan de kunne bytte distributør fra Canal Digital til andre aktører. Overfor nettstedet Kampanje, har Canal Digital på sin side anklaget TV 2 for å «være på røvertokt», «utøve press» og «forvirre seerne».

Canal Digital hevder de nå er klare for å begrave stridsøksa.

«I den situasjon som har oppstått har flere kunder gitt uttrykk for frustrasjon og sinne. Det beklager vi. Den fastlåste konflikten mellom oss har nå eskalert til et nivå hvor både vi og TV 2 må ta et tydelig felles ansvar for å løse situasjonen», står det i pressemeldingen.

Men med dagens ordskifte er avstanden mellom partene tilsynelatende større enn noen gang.

- Jeg tror folk synes det er rart at det forhandles via media i denne saken. Det er åpenbart at begge parter taper omdømme på dette, sier Dragland.

GIR ETTER: Direktør Håkon Li Dragland i Canal Digital. Foto: Jacques Hvistendahl
GIR ETTER: Direktør Håkon Li Dragland i Canal Digital. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer