TV 2 legger seg flat etter grove voldsscener midt på dagen

- Et arbeidsuhell.

KAN STRAFFES: TV 2 kan straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien «Grey's Anatomy» tidlig på ettermiddagen. Medietilsynet har ennå ikke fattet et vedtak om hvorvidt TV 2 skal ilegges sanksjon i form av advarsel eller overtredelsesgebyr.  Foto: TV 2/American Broadcasting Companies
KAN STRAFFES: TV 2 kan straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien «Grey's Anatomy» tidlig på ettermiddagen. Medietilsynet har ennå ikke fattet et vedtak om hvorvidt TV 2 skal ilegges sanksjon i form av advarsel eller overtredelsesgebyr. Foto: TV 2/American Broadcasting CompaniesVis mer

(Dagbladet): Medietilsynet kom med et varsel etter en stikkprøvekontroll av TV 2 Bliss i mai. Det går ut på at nisjekanalen kan straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien «Grey's Anatomy» tidlig på ettermiddagen. Episodene inneholdt grove voldsscener.

«De kontrollerte episodene handler om en mannsperson som legger ansvaret for sin kones død på sykehusets ansatte. Vedkommende ønsker å hevne dødsfallet, og i en rekke scener skildres det at han skyter og dreper uskyldige personer på sykehuset. Flere av drapene og nedskytingene er nærgående fremstilt, og drapene fremstår i tillegg som svært kyniske», heter det i Medietilsynets vurdering.

- Burde ikke vært sendt TV 2 hadde frist til 28. juni på å forberede et svar til Medietilsynet. Nå legger de seg flate.

- Vi er enige med Medietilsynet at disse episodene ikke burde vært sendt på de tidspunkter som de ble sendt på, skriver TV 2-advokat Jan Holland i et tilsvar til Medietilsynet.

Vil finne løsning TV 2 legger også vekt på at «Grey's Anatomy» i utgangspunktet er en «moralsk» serie, og at det heller aldri tidligere har vært problematisk i forhold til reprisesending av slike serier. Kanalen ønsker også å presisere at sendingen gikk på TV 2 Bliss, en nisjekanal «med relativt lav seeroppslutning».

- Vi ønsker uansett å finne en løsning på dette. I dette tilfellet gikk sendingen under «radaren», noe vi beklager, står det i tilsvaret.

Skal vurdere Medietilsynet har ennå ikke fattet et vedtak om hvorvidt TV 2 skal ilegges sanksjon i form av advarsel eller overtredelsesgebyr.

- Videre saksskritt at Medietilsynet vil gjennomgå TV 2s tilsvar og vurdere om endelig vedtak i saken skal fattes, sier seniorrådgiver, Line Langnes i Medietilsynet til Dagbladet.