Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 lekket navn på egen reporter

Angivelig kjæreste til terrorsiktet navngitt i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kl. 09.14 i morges ble den TV 2-ansatte reporteren som skal ha hatt et forhold til en terrorsiktet 29-åring navngitt på et stort, populært nettsted.

Artikkelen ble senere fjernet. 

Den anerkjente nett-tjenesten offentliggjør imidlertid  IP-adressen til alle som poster artikler. Nå viser det seg at IP-adressen til vedkommende som forfattet artikkelen der reporteren ble avslørt tilhører TV 2-systemet.

- Alvorlig

Konserndirektør Rune Indrøy ser alvorlig på lekkasjen.

- Det ser vi alvorlig på fordi vi har forsøkt å fortelle våre ansatte at vi foreløpig ikke ønsker å identifisere den vedkommende reporteren, sier han til NA24 Propaganda.

TV 2-ledelsen har bestemt å ikke offentliggjøre navnet på sin kvinnelige reporter, og den beslutningen står de fortsatt ved.

– Vi har diskutert muligheten, men konkludert med at vi ikke ønsker å gjøre det på nåværende tidspunkt. Belastningen for henne er stor nok som den er, og vil bli enda større dersom identiteten blir offentlig kjent, sier Indrøy til Journalisten.no

NAVNGITT: Den angivelige kjæresten til den terrorsiktede 29-åringen som er avbildet her, ble navngitt på et norsk nettsted i morges. Vedkommende som la ut navnet gjorde det fra en maskin tilhørende TV 2. Foto: NINA HANSEN
NAVNGITT: Den angivelige kjæresten til den terrorsiktede 29-åringen som er avbildet her, ble navngitt på et norsk nettsted i morges. Vedkommende som la ut navnet gjorde det fra en maskin tilhørende TV 2. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Indrøy opplyser at han ikke vil bruke energi på kildejakt i eget hus, selv om han er skuffet over lekkasjen. En talsmann for nett-tjenesten opplyser at de ikke vil foreta seg noe i sakens anledning, og at de regner med at TV 2 ordner opp internt.

Sjikanerer journalister

Den spesielle saken har skapt mye hodebry for TV 2-ledelsen. I går ble det kjent at et nettsted som skal tilhøre høyreekstremister la ut navn og bilde på reporteren Tuva Raanes - som ikke har noe med saken å gjøre. Hun ble hengt ut som «landssvikets ansikt» og til og med som mistenkt i terrorsaken. TV 2 har anmeldt saken til politiet.

Også flere andre journalister i TV 2 skal ha mottatt sjikane knyttet til saken per telefon eller i tekstmeldinger.

Ingen medier har identifisert journalisten som skal ha vært kjæresten til den 29 år gamle terrorsiktede mannen. I løpet av perioden hans telefoner ble avlyttet av PST i høst har de to utvekslet mange tekstmeldinger som blant annet er nevnt i kjennelsen i Oslo tingrett der 29-åringen ble besluttet fengslet på lørdag. Retten mener tekstmeldinger sendt fra siktede til TV 2-reporteren like før synagogeskytingen viser at han planla noe.

Nyhetsreporteren er ikke siktet i saken og har kun status som vitne. Kvinnen er nå sykmeldt, og er i dialog med TV 2-ledelsen for å klargjøre sitt forholdt til den kriminelle norskpakistaneren.

image: TV 2 lekket navn på egen reporter