TV 2 må spare 30 mill.

TV2 har fått en elendig start på året: Kanalen taper penger og må spare inn 30 millioner kroner i løpet av året. TV2-sjef Kåre Valebrokk forsikrer at det ikke skal gå utover programmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nei, det kan jeg garantere. Dette skal ikke gå utover tv-seerne, sier Valebrokk.

Med et reklamemarked i stagnasjon og en internettsatsing som svir, kommer ikke TV2-sjefen utenom innsparinger. Ingen skal sies opp, men kostnadskontrollen skal bli mer effektiv. Valebrokk innrømmer også at ikke alle programmene i TV2s underholdningssatsing har vært like vellykte.

- Flatland-historien skulle vi vel vært foruten, sier han.

Øker kostnadene

Tv-kanalen har ikke tjent penger i det hele tatt i årets første måneder. Den går i minus. Ifjor på samme tid tjente TV2 tretten kroner på hver hundrelapp de hadde i omsetning.

Og det er ikke bare resultatet som er dårlig for TV2. Kostnadene har økt betydelig. I forhold til samme tid i fjor, har TV2-konsernet pådratt seg 42 millioner kroner i økte kostnader. Det er en økning på 13 prosent.

- Vi kom nok litt seint i gang på nyåret. Det beste hadde nok vært en tidligere start på noen av programkonseptene våre. Men reklamemarkedet er en kortsiktig bransje, og vi regner med å klare et bra resultat når året er over, sier Kåre Valebrokk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer