MISTET BILDENE: I nesten tre minutter, måtte alle som hadde benket seg for å se innspurten på sykkel-VM, se dette bildet av Bergenshus festning. Til slutt kom rytterne, og vi fikk følge dem hele veien til mål. Skjermdump: TV 2
MISTET BILDENE: I nesten tre minutter, måtte alle som hadde benket seg for å se innspurten på sykkel-VM, se dette bildet av Bergenshus festning. Til slutt kom rytterne, og vi fikk følge dem hele veien til mål. Skjermdump: TV 2Vis mer

Sykkel-VM i Bergen

TV 2 mistet direktebildene av rytterne minutter før mål: - Skandale

- Tror du vi gjør det med vilje?? svarer TV 2s Christian Paasche oppgitt.

(Dagbladet): Få kilometer før målgang i Bergen, der verdens beste syklister skulle gjøre opp om gullet i krondistansen fellesstart for menn, mistet TV 2 direktebildene av rytterne.

Bildet av syklistene var borte i nesten tre minutter, og seerne fikk bare med seg de siste hundre meterne, da hovedfeltet stormet mot oppløpet og den slovakiske stjernen Peter Sagen slo Alexander Kristoff på målstreken.

TV-bildene av rytterne var borte fra det gjensto 2,8 kilometer av etappen og fram til de siste hundre meterne.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg på sosiale medier etter at bildene ble borte. Det er ukjent hva som var årsaken til at bildene ble borte.

- Skandale, skriver en Twitter-bruker.

- Brutt fullstendig sammen

TV 2- kommentator Christian Paasche skriver følgende på Twitter etter kritikken.

- Men jeg får jo ikke gjort noe med det.....skal vi henge oss??? Tror du vi gjør det med vilje??

Under sendingen var kommentatorene tydelig frustrert.

- Det er sånt som skjer når det skal sendes både hit og dit, og via det ene og det andre. Nå satser vi på de faste kameraene. Det er selvfølgelig utrolig surt at det ble teknisk svikt på helikopterbildene i det de nå har vært ute ved vending ved Sandviken. Nå må vi få se sykkelrytterne, sa Paasche under sendingen.

- Det er lite vi får gjort med det akkurat nå. Det tekniske har brutt fullstendig sammen

- Det hjelper ikke med Bergenhus festning, det gir jeg blaffen i, sa medkommentator Johan Kaggestad, da TV-bildene viste nettopp festningen minuttene før rytterne kom inn på oppløpet.

Forklares med strømbrudd

PR- og mediesjef i TV2, Jan Petter Dahl sier at det skyldes et strømbrudd på Fløyen. Der står mottaket for signalene fra motorsykkelen og helikopteret som følger rittet.

- Vi mistet ikke tv-signalet, men vi mistet signalene fra motorsykkelen og helikopteret på grunn av strømbrudd, sier Dahl.

- Men alle de faste signalene og alle kameraene som sto fast på bakken i Bergen sentrum fungerte, sier han.

- Hva tenker du om tv-signalene forsvant i oppløpet?

- Det er selvfølgelig kjipt, men sånt skjer og strømbrudd kan man ikke garantere seg mot. Heldigvis har vi veldig mange kameraer som tok seg av det som skjedde, men vi skulle gjerne hatt full produksjon i de minuttene det skjedde, sier Dahl.

- Er det ikke en skandale at signalene forsvinner akkurat da?

- Det får være opp til andre å sette ord på det. Vi synes det er trist og leit å miste de ekstra kameraene, men håper folk fikk med seg det viktigste uansett, sier Dahl.

Beklager

- Vi beklager det som skjedde rent teknisk med bildet. Det er lite vi får gjort med det nå. Og det må jeg bare si, de som sto for produksjonen, som vi kjenner veldig godt, de kjente på presset her nå i stad og er sikkert dypt ulykkelig. Det har vært strålende produksjon fram til akkurat det og finalen. Det synes jeg de gutta og jentene skal ha, sa TV 2s Christian Paasche under avslutningen av sendingen.

Den tidligere danske stjernesyklisten Michael «Kyllingen» Rasmussen, virket imidlertid fornøyd.

- De tre kilometerne uten TV-dekning var det mest spennende og nervepirrende under hele rittet, skriver han på Twitter.

Saken oppdateres