TV 2 Sumo Sport premium

TV 2 mistet rettighetene til FA-cupen i mai. Reklamerte nylig for mesterskapet i sitt Sumo-tilbud

- Villedende markedsføring, sier høyskolelektor Kjell Ove Ernes.

<strong>TILBØD FA-CUP:</strong> Slik ble TV 2 Sumo-abonnementet «Sport premium» framstilt fram til i ettermiddag. Etter Dagbladets henvendelse har TV 2 fjernet FA-cupen fra beskrivelsen. Foto: Skjermdump
TILBØD FA-CUP: Slik ble TV 2 Sumo-abonnementet «Sport premium» framstilt fram til i ettermiddag. Etter Dagbladets henvendelse har TV 2 fjernet FA-cupen fra beskrivelsen. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I mai mistet TV 2 rettighetene til å vise FA-cupen i Norge. Likevel har det engelske cupmesterskapet blitt markedsført som en del av kanalens tilbud, flere måneder seinere.

Fram til i dag sto FA-cupen oppført som en del av TV 2 Sumo-pakketilbudet «Sport premium», til 399 kroner i måneden.

TV 2 hevder at mesterskapet kom med i beskrivelsen av abonnementet i går, da en ny Sumo-kampanje ble publisert på kanalens nettsider. De har fjernet mesterskapet fra Sumo-beskrivelsen etter Dagbladets henvendelse.

- Man kan ikke reklamere for noe man ikke har. Det er villedende markedsføring, sier høyskolelektor Kjell Ove Ernes ved Høyskolen Kristiania etter å ha fått annonsen opplest over telefon.

- Burde reagert før

Ernes mener at TV 2 lurer kundene ved å reklamere for et produkt de ikke har.

- De plikter å fjerne markedsføringsinformasjon som ikke stemmer. Det skal jo fjernes med en gang det ikke er reelt, påpeker høyskolelektoren.

Han tror at kunder vil bli ganske irritert og skuffet hvis de har betalt for et produkt de ikke får.

- Hvis det er kunder som har kjøpt Sumo-abonnement på grunn av FA-cupen, vil de kunne reklamere på kjøpet overfor TV 2.

- Misvisende

Det var MTG TV som i mai overtok rettighetene til å vise FA-cupen i Norge.

Pressesjef Line Vee Hanum sier til Dagbladet at deres sportssjef i dag har tatt kontakt med TV 2 for å be dem fjerne FA-cupen fra abonnementsbeskrivelsen.

- Det er misvisende fra TV 2s side. Vi forstår at det kan skje menneskelige feil, men det er kjedelig at det gikk så lang tid før det ble ryddet opp i, sier Hanum.

Beklager

Kommersiell direktør i TV 2 Sumo, Bernt Andersen, sier at det skyldes en feil at FA-cupen har fortsatt å være en del av «Sport premium»-beskrivelsen etter at MTG TV overtok rettighetene til å vise mesterskapet.

Ifølge Andersen har FA-cupen sannsynligvis ikke vært en del av abonnementsbeskrivelsen helt siden mai, men kom ved en feil med i en ny kampanje som ble offentliggjort på TV 2s nettsider i går.

- Det er rettet opp nå. Beklager til de som er feilinformert, og til MTG som sitter på rettighetene nå, sier Andersen.

- Har dere fått noen reaksjoner fra kunder?

- Jeg har ikke hørt noe. Jeg er glad for at dere oppdaget det. Vi skal ikke feilinformere. Dette er en feil som har skjedd internt hos oss. Det retter vi opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer