TV 2 nekter homoreklame i jula

TV 2 nekter å vise en reklamefilm for Homofiles Ungdomstelefon. Kanalen mener homofili er et så kontroversielt tema at det kan opprøre tv-seerne i julehøytida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Første juledag gir TV2 gratis reklameplass til humanitære organisasjoner mellom juleprogrammene. På denne såkalte reklamefrie dager får humanitære organisasjoner muligheten til å formidle sitt budskap gratis. Søknaden fra Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) om å få vise sin reklamefilm for Homofiles Ungdomstelefon, ble imidlertid blankt avslått. Tv-kanalen mener at homofili som tema er for kontroversielt for julestemte nordmenn.

- Vi er opprørt og skuffet over TV2. Vi har laget en informasjonsfilm som har som budskap å synliggjøre homofili blant ungdom. Det har vært fokusert på unge homofile og selvmord i media den siste tida. Her ønsker vi å gi homofile et positivt bilde, samtidig som vi opplyser om det eneste landsdekkende tilbudet som finnes for unge homofile, sier leder Merethe Hellstrøm i LLHs ungdomsutvalg.

Passer ikke

Filmen viser et juleball på en skole. En gutt sitter og ser drømmende ut på dansegulvet der en gutt og ei jente danser tett. Etter at de to er ferdige med dansen tar han mot til seg, går over gulvet, og byr opp gutten til dans. Dette ble for sterk kost for TV2, som mener at reklamefilmen ikke passer inn i deres konsept på de reklamefrie dagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer