- TV 2 Nyhetskanalen må på nett

Ingen framtid på tv, mener SVT-direktør.

(Dagbladet.no): Det er nå halvannet år siden Sveriges Television la ned sin nyhetskanal SVT24. Selskapet er rammet av store nedskjæringer, og fikk ikke nyhetskonseptet på tv til å fungere.

For få uker siden valget SVT i stedet å lansere en egen nettside dedikert til nyhetsdekning, Playrapport.se. Dette er i all hovedsak en dedikert nettside for nyhetsinnslag er produsert av SVT.

Nå mener administrerende direktør Eva Hamilton i SVT at en slik nettovergang er uunngåelig også for TV 2 Nyhetskanalen.

- Jeg tviler på at de kan unngå det. For å beholde en ledende markedsposisjon gjelder det å være kvalitetsledende - den som setter debatten, sier hun ifølge VG.

Ifølge Hamilton er det vanskelig for en kommersiell tv-kanal å drive gravejournalistikk, ettersom dette sjeldent er lønnsomt.

TV 2s administrerende direktør Alf Hildrum stiller seg ifølge VG tvilende til at det vil bli så mye billigere å produsere nyheter på nett kontra på tv.

- God journalistikk koster vel like mye om det er på nett eller på fjernsyn. For vår del finansieres Nyhetskanalen gjennom tilbakeføringer fra distributørene, og det ville falle bort om vi gikk over til kun nett, sier Hildrum.

LES OGSÅ: Dagbladet.nos anmeldelse av TV2 Nyhetskanalen, der Jan Omdahl stiller spørsmålstegn ved om en døgnkontinuerlig nyhetskanal etter en 25 år gammel TV-modell er riktig sted å putte TV2-aksjonærenes penger.

MÅ PÅ NETT? SVT-sjefen mener at TV 2 Nyhetskanalen bør ende opp som nett-kanal. Foto: SCANPIX
MÅ PÅ NETT? SVT-sjefen mener at TV 2 Nyhetskanalen bør ende opp som nett-kanal. Foto: SCANPIX Vis mer
- TV 2 Nyhetskanalen må på nett