- TV 2 Nyhetskanalen må på nett

Ingen framtid på tv, mener SVT-direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er nå halvannet år siden Sveriges Television la ned sin nyhetskanal SVT24. Selskapet er rammet av store nedskjæringer, og fikk ikke nyhetskonseptet på tv til å fungere.

For få uker siden valget SVT i stedet å lansere en egen nettside dedikert til nyhetsdekning, Playrapport.se. Dette er i all hovedsak en dedikert nettside for nyhetsinnslag er produsert av SVT.

Nå mener administrerende direktør Eva Hamilton i SVT at en slik nettovergang er uunngåelig også for TV 2 Nyhetskanalen.

- Jeg tviler på at de kan unngå det. For å beholde en ledende markedsposisjon gjelder det å være kvalitetsledende - den som setter debatten, sier hun ifølge VG.

Ifølge Hamilton er det vanskelig for en kommersiell tv-kanal å drive gravejournalistikk, ettersom dette sjeldent er lønnsomt.

TV 2s administrerende direktør Alf Hildrum stiller seg ifølge VG tvilende til at det vil bli så mye billigere å produsere nyheter på nett kontra på tv.

- God journalistikk koster vel like mye om det er på nett eller på fjernsyn. For vår del finansieres Nyhetskanalen gjennom tilbakeføringer fra distributørene, og det ville falle bort om vi gikk over til kun nett, sier Hildrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer