KOM TIL ENIGHET: Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, har vært i forhandling med distributørene Canal Digital og Altibox. Nå har partene kommet til enighet. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
KOM TIL ENIGHET: Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, har vært i forhandling med distributørene Canal Digital og Altibox. Nå har partene kommet til enighet. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpixVis mer

TV 2 og Canal Digital enige om ny avtale

TV 2 og Altibox er fortsatt i forhandlinger.

(Dagbladet / NTB): TV 2 og Canal Digital har inngått en ny distribusjonsavtale, og alle sendinger vil gå som normalt til distributørens kunder.

Partene har forhandlet om hvor mye distributørene Canal Digital og Altibox skal betale TV 2 for å få selge TV 2-kanalene som en del av sine kanalpakker.

Mens førstnevnte og TV 2 nå har kommet til enighet, pågikk fortsatt forhandlingene med Altibox onsdag ettermiddag.

- Langsiktig avtale Kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital sier til Dagbladet at de er glade for at kundene deres vil få mulighet til å se TV2s innhold slik er er vant til.

- Det er en ny langsiktig avtale, sier Pettersen, som ikke ønsker å utdype innholdet i avtalen ytterligere.

Han vil heller ikke si noe om hvor mye Canal Digital må ut med for fortsatt å få selge TV 2-kanalene.

- Medfører den nye avtalen en prisøkning på Canal Digitals kanalpakker?

- Det er ikke besluttet noen umiddelbar prisøkning. Avtalen er helt fersk, sier kommunikasjonsdirektøren.

- Hva gjorde at partene kom til enighet?

KAN PUSTE LETTET UT: Ragnar Kårhus i Canal Digital kan puste lettet ut etter at distributøren onsdag kom fram til en avtale med TV 2. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
KAN PUSTE LETTET UT: Ragnar Kårhus i Canal Digital kan puste lettet ut etter at distributøren onsdag kom fram til en avtale med TV 2. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Begge partene ser nytten av å ha et godt samarbeid. Man er gjensidig avhengig av hverandre, og ser at man kan styrke hverandre.

- Lite reaksjoner - Var det noen av partene som strakk seg ekstra mye i forhandlingene?

- Jeg ønsker ikke å gi noen kommentar på innholdet i forhandlingene, svarer Pettersen, som hevder at Canal Digital ikke har fått noen særlige reaksjoner fra kundene sine.

- Kunder har tillit til at dette er noe man skal ordne, så det har vært veldig lite reaksjoner.

Administrerende direktør Ragnar Kårhus i Canal Digital sier at de er glade for at deres kunder får se TV 2s sendinger fra fotball-EM og andre store sportsbegivenheter i sommer.

- Vi er også enige om å fortsette samarbeidet med å utvikle gode og fremtidsrettede TV-tjenester til glede for TV-seerne, sier Kårhus.

- Godt fornøyd Også i TV 2 er man strålende fornøyd med at partene klarte å forhandle seg fram til en avtale.

- Dette er en avtale TV 2 kan være veldig godt fornøyd med, og som sikrer at vi kan fortsette et godt samarbeid med Telenor i formidling av vårt innhold for fremtiden, sier Kjetil Nilsen, direktør for distribusjon og teknologi i TV 2.

Organisasjons - og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2 forteller at partene har vært i forhandlinger over flere uker.

Hun ønsker ikke å kommentere hva som var utslagsgivende for at avtalen kom i havn, eller hva Canal Digital må ut med for å få fortsette å vise TV 2-kanaler.  

Forhandler med Altibox Willand sier videre at de fortsatt er i forhandlinger med Altibox. Forhandlingsfristen for en ny avtale mellom TV 2 og distributøren utløper 31. mai.   

- Vi er positive, og jobber mot en løsning også med Altibox.  

- Har dere tro på at dere vil lande en avtale i dag?  

- Det har jeg ingen kommentar til. Vi sitter i forhandlinger nå, avslutter Willand.

Også Altibox gir inntrykk av at forhandlingene beveger seg i en positiv retning:

- Vi er fortsatt i forhandlinger, men har veldig god tro på å komme i havn og få til en god avtale, sier kommunikasjonsansvarlig Lars Rasdal i Altibox til NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram