ENIGE Sjefredaktør i TV2, Alf Hildrum, sier dette er en god dag for tv-seerne. Foto: ERLING HÆGELAND
ENIGE Sjefredaktør i TV2, Alf Hildrum, sier dette er en god dag for tv-seerne. Foto: ERLING HÆGELANDVis mer

TV 2 og Canal Digital enige

Har kranglet siden i fjor, men nå får en halv million nordmenn TV 2s nisjekanaler tilbake.

(Dagbladet): Canal Digital og TV 2 er nå enige om en distribusjonsavtale, etter lang tids uenigheter. Det betyr at Canal Digital-kunder nå får muligheten til å se TV 2s kanaler. Det skriver partene i en pressemelding.

Informasjonssjef i TV 2, Rune Indrøy, sier til Dagbladet at partene har møttes etter intense forhandlinger de siste to ukene. På formiddagen i dag kom partene fram til en løsning

- Her har begge parter vært nødt til å fire på ting, som man gjør i forhandlinger. Det har vært prinsipielt viktig for oss å få anstendig betalt for innholdet vi produserer, sier Indrøy, og legger til:

-For oss er dette en stor og viktig dag.

Canal Digital
Informasjonssjef i Canal Digital, Catharina Kokkim, er også fornøyd med utfallet.

- Vi må betale mer enn tidligere. På den annen side er dette er en god avtale for oss, fordi vi får mer valgfrihet og flere rettigheter, sier hun til Dagbladet.

Helt siden høsten i fjor har kanalen og distributøren kranglet om hvor mye Canal digital skal betale for å distribuere TV 2s kanaler. Det førte til at TV 2 trakk ut flere av sine nisjekanaler, som Bliss, Nyhetskanalen og Filmkanalen. Nå skal disse tilbake igjen til Canal Digitals abonnenter.

- Vi regner med at det kommer til å skje før 3. mai, selv om det er mye som må på plass. Og vi vil legge opp til at kundene skal legge de inn gebyrfritt i mai, sier Kokkim.

Canal Digital og TV 2 har kranglet offentlig over lengre tid, og har beskylt hverandre for lureri. TV 2 kjørte også på et tidspunkt en reklamekampanje der de forklarte sine seere hvordan man kunne bytte kanalleverandør.

Partene skulle etter planen møtes i retten i mai for å finne en løsning på konflikten. Det slipper de nå.

- Vi har trukket søksmålet mot TV 2. Fra vår side har dette handlet om å få full enighet på alle punkter, sier Kokkim.

Hildrum
I pressemeldinga skriver TV 2 at partene etter lang tids forhandling har lagt uenighetene bak seg, og inngått en treårsavtale.

- Dette er først og fremst en god dag for TV-seerne. I TV 2 er vi svært fornøyde med at vi igjen får muligheten til å tilby hele det norske folk vårt samlede innhold på alle kanaler, skriver sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum, i pressemeldinga.