TV 2 og NRK har anmeldt 19 trusler: - Har leid inn sikkerhetspersonell

- Trusler er et økende problem, er dommen fra kringkasterne.

ENGASJERER SEG: - Jeg blir personlig opprørt av at folk ønsker å frarøve folk retten til å være synlige på grunn av hvordan de ser ut eller hvilken bakgrunnen de har, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ENGASJERER SEG: - Jeg blir personlig opprørt av at folk ønsker å frarøve folk retten til å være synlige på grunn av hvordan de ser ut eller hvilken bakgrunnen de har, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ti ganger på bare to år har ansatte i NRK vært involvert eller offer for så grove trusler og sjikane fra publikum at det er besluttet å anmelde forholdet. Det viser en oversikt over anmeldelser som Dagbladet har fått innsyn i (se faktaboks).

I arbeidet med sakene om rasistisk hets mot NRK-ansatte med minoritetsbakgrunn, spurte Dagbladet NRK om tilgang på anmeldte trusler siden 2016.

Oversikten viser at journalistene ikke bare trues via telefon, sms, Facebook og Twitter. Ifølge opplysningene skjer det også at individer retter så grove trusler mot NRK-ansatte til personer som jobber i andre medier, at kollegaer i andre mediehus må ringe og varsle NRK.

- Personlig opprørt

Dagbladet-saken forrige uke om personen som hetset «Debatten»-programleder Fredrik Solvang med nedsettende karakteristikker av «østlige mennesker», vakte stor oppsikt og debatt.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen tar alle tilfellene svært alvorlig, sier han til Dagbladet.

- Jeg blir personlig opprørt av at folk ønsker å frarøve folk retten til å være synlige på grunn av hvordan de ser ut eller hvilken bakgrunnen de har. NRK plikter å beskytte folks rett til å være synlige i Norge, og dette engasjerer meg sterkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer