TV 2 og NRK vil samarbeide

Sport, teknologi og tidspunkter for barne-tv er områder både TV 2 og NRK kan tenke seg å samarbeide om. De er bare ikke enige om hvordan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV 2-sjef Arne A. Jensen foreslår en broderlig deling av sportsrettighetene, og mener den kommersielle fjernsynskanalen bør ha rundt halvparten. Å konkurrere om rettighetene som i dag, er sløsing av penger, mener Jensen.

Også kringkastingssjef Einar Førde vil samarbeide med TV 2 på flere områder, fordi det blir for dyrt konkurrere om alt i et lite land som Norge.

Galopperende priser

- Det er hensiktsmessig for både NRK 1 og TV 2 å dele på sportsrettighetene, som er det området med de sterkest galopperende prisene. De pengene som brukes til sportssendinger, må tas fra andre områder, og det må være lite hensiktsmessig for NRK, mener Jensen.

Han sier at TV 2 har tilbudt seg å dele på rettighetene, slik at både NRK 1 og TV 2 kan leve godt.

- Vi har hele tiden sagt oss interessert i å opprettholde samarbeidet med NRK, selv om de har brutt det på sportsområdet, sier Jensen.

Barne-tv

Førde utelukker ikke samarbeid om sendetidspunkter for barne-tv, slik TV 2-sjefen noe overraskende inviterte til på seminaret, som P4 arrangerte i forbindelse med radiokanalens femårsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer