TV 2 og NRK vil samarbeide

Sport, teknologi og tidspunkter for barne-tv er områder både TV 2 og NRK kan tenke seg å samarbeide om. De er bare ikke enige om hvordan.

TV 2-sjef Arne A. Jensen foreslår en broderlig deling av sportsrettighetene, og mener den kommersielle fjernsynskanalen bør ha rundt halvparten. Å konkurrere om rettighetene som i dag, er sløsing av penger, mener Jensen.

Også kringkastingssjef Einar Førde vil samarbeide med TV 2 på flere områder, fordi det blir for dyrt konkurrere om alt i et lite land som Norge.

Galopperende priser

- Det er hensiktsmessig for både NRK 1 og TV 2 å dele på sportsrettighetene, som er det området med de sterkest galopperende prisene. De pengene som brukes til sportssendinger, må tas fra andre områder, og det må være lite hensiktsmessig for NRK, mener Jensen.

Han sier at TV 2 har tilbudt seg å dele på rettighetene, slik at både NRK 1 og TV 2 kan leve godt.

- Vi har hele tiden sagt oss interessert i å opprettholde samarbeidet med NRK, selv om de har brutt det på sportsområdet, sier Jensen.

Barne-tv

Førde utelukker ikke samarbeid om sendetidspunkter for barne-tv, slik TV 2-sjefen noe overraskende inviterte til på seminaret, som P4 arrangerte i forbindelse med radiokanalens femårsdag.

- Det kan også godt hende at vi begynner å produsere barneprogrammer for TV 2, sier Førde, men understreker likevel at det bør være rom for to redaksjoner for barne-tv i Norge. Teknologi nevner han som et annet samarbeidsområde.

I sitt debattinnlegg om allmennkringkastingsrollen, som var tema for seminaret, fastholdt Førde at NRK vil holde beinhardt på sin målsetting om å opprettholde seer- og lyttertallene, selv om han vet de vil gå jevnt nedover.

(NTB)