Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forhandlet på overtid

TV 2 og RiksTV enige om ny avtale

Over 270 000 kunder slipper svarte TV-skjermer etter at TV 2 og RiksTV forhandlet seg gjennom årets første natt.

ENIGE: TV 2 og RiksTV forhandlet på overtid første nyttårsdag. Ved 14-tiden ble det kjent at partene har kommet til enighet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ENIGE: TV 2 og RiksTV forhandlet på overtid første nyttårsdag. Ved 14-tiden ble det kjent at partene har kommet til enighet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Mandag ettermiddag kom RiksTV og TV 2 omsider til enighet om en ny distribusjonsavtale.

Dermed får 272 000 RiksTV-abonnenter fortsatt tilgang til alle TV 2-kanalene, og unngår svarte skjermer.

Avtalen kom i havn etter at forhandlingene mellom partene gikk på overtid, og TV 2 og RiksTV endte dermed med å jobbe seg inn i det nye året.

- Vi er svært fornøyde med at vi landet en avtale med TV 2. Det har vært tøffe forhandlinger gjennom flere uker - og begge parter var klare på at vi ikke ønsket svarte TV 2-skjermer. Heldigvis ble det en lykkelig slutt, sier administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll i RiksTV i en pressemelding.

- Godt fornøyde

Han ønsker ikke å gå i detaljer rundt avtalens innhold.

- Det jeg kan si er at vi er godt fornøyde med at vi slapp en konflikt. Det hadde ingen av partene i forhandlingene tjent på, sier Franck-Sætervoll.

Heller ikke organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 vil si noe detaljert om avtalens innhold.

- TV 2 ønsker at våre kanaler skal være tilgjengelige via alle distributører, også RiksTV. Derfor er vi veldig glade for å ha kommet til enighet om en avtale, og at de 270 000 RiksTV-kundene slipper å miste TV 2s kanaler. Ut over det kommenterer vi ikke innholdet i avtalen, sier Willand til Dagbladet.

Ifølge Kampanje har forhandlingene ikke overraskende dreid seg om penger. Bransjebladet skriver at TV 2 ønsker seg en større bit av kransekaka, etter at RiksTV satte opp prisen på kanalsamlingen Rikspakken til 499 kroner.

Som følge av justeringen skal inntektsveksten til RiksTV være i størrelsesorden 130 millioner kroner før moms.

800 000 kunne blitt rammet

- TV-kanalene vet ikke hva som skjer på reklamemarkedet framover, og forsøker å sikre seg inntekter på alle kanter, i økende grad også via distribusjon. At stadig færre unge ser fjernsyn bekymrer dem, sier prosjektleder for Medie-Norge, Nina Bjørnstad til Dagbladet.

Det var 272 000 RiksTV-kunder som kunne miste signalene hvis partene ikke kom til enighet. Det er vanlig å regne tre TV-seere per husstand, noe som betyr at rundt 800 000 TV-seere kunne ha blitt rammet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!