Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2

TV 2-oppsigelser: Ansatte må sende inn cv og svare på 30 spørsmål

Gjennomfører kompetansekartlegging.

STORE KUTT: I slutten av oktober ble det klart at 71 medarbeidere i TV 2 har fått innvilget sine søknader om sluttpakke. TV 2 har som mål at i alt 177 årsverk må bort for å oppfylle spareplanen på 350 millioner kroner. Dermed gjenstår 106 årsverk. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
STORE KUTT: I slutten av oktober ble det klart at 71 medarbeidere i TV 2 har fått innvilget sine søknader om sluttpakke. TV 2 har som mål at i alt 177 årsverk må bort for å oppfylle spareplanen på 350 millioner kroner. Dermed gjenstår 106 årsverk. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

TV 2 kom ikke i mål med bemanningsreduksjonene gjennom frivillige sluttpakker. Nå må alle ansatte gjennom en spørsmålsrunde, før de får vite om de er med i den nye organisasjonsplanen etter nyttår.

Ifølge Dagens Næringsliv skal TV 2-ledelsen gjennomføre en større kompetansekartlegging av sine ansatte. I tillegg til å sende inn sin egen cv må de ansatte svare på rundt 30 spørsmål i et skjema som igjen skal diskuteres med nærmeste leder.

Svarene skal besvares skriftlig, og de ansatte må selv rangere hvordan de står på ulike fagfelt som erfaring med deskarbeid og rapportering ved «breaking news», kildenett, produktivitet og produksjon av godt innhold under tidspress.

- Det er tungt og forferdelig å gå inn i denne prosessen, sier klubbleder Henrikke Helland i TV 2. De ansatte synes ikke spørsmålsrunder er måten å nedbemanne organisasjonen på, og mener ledelsen heller burde benyttet ansiennitetsprinsippet.

TV 2-ledelsen har laget en ny organisasjonsplan, og etter kompetansesamtalen mellom medarbeideren og nærmeste leder skal de vurdere hvem som er best egnet til stillingene som åpnes før jul.

I slutten av oktober ble det klart at 71 medarbeidere i TV 2 har fått innvilget sine søknader om sluttpakke. TV 2 har som mål at i alt 177 årsverk må bort for å oppfylle spareplanen på 350 millioner kroner. Dermed gjenstår 106 årsverk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling