TV 2-Pål var best, NRK vant

I går startet debattkrigen mellom NRK og TV2. Dagbladet har vurdert «RedaksjonEN» og «Tabloid» etter følgende kriterier: 1. Programleder: stil og utstråling, kvalitet på spørsmål.2. Tema: aktualitet og interesse.3. Gjester: relevans, nyhetsverdi og «tyngde».4. Studio: design, lys, vignetter.5. Produksjon: kameraføring, rulletekst, klipp, intro etc.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er mer tabloide

Viggo Johansen mener NRK godt kunne ha kalt sitt program «Tabloid» i stedet for «RedaksjonEN».

Johansen er helt blaut av svette når han forlater studio etter første sending i debattprogrammet «RedaksjonEN». Han drikker sjampanje, får roser og hører fire taler.

- Det var et ganske tøft løp. Dette var første dagen, og vi har begynt på et maratonløp. Den som har best journalistikk vinner, sier Johansen.

Han mener NRKs debattvalg om at barn er blitt feitere var mer tabloid enn TV2s knokkelkamp mellom Kjell Magne Bondevik og Jens Stoltenberg. Likevel mener han at NRK har et større register å spille på.

- Vi kan lage reportasjer og gå mye live. Selv om temaet var tabloid, så var det viktig for oss å få fram alle nyansene i en sak. Ålreit, vi fikk kanskje ikke fram de aller tøffeste konfrontasjonene, men vi fortalte en historie, sier Johansen.

Johansen bryr seg lite om kritikken fra TV2 om at debattene nå går i stereo.

- Jeg tar det helt avslappa, fordi det er ledelsen som har sagt at de vil styrke sendeflata mellom kl 20.00 og 21.00. Vi tar den utfordringa, sier Viggo Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer