TV 2-profil klages inn for PFU

- Reklamedeltakelsen er et grovt brudd på reglene.

KLAGES INN: Bernt Olufsen reagerer på at TV 2-kommentator Øyvind Alsaker ble brukt i Lotto-reklame. Foto: Scanpix
KLAGES INN: Bernt Olufsen reagerer på at TV 2-kommentator Øyvind Alsaker ble brukt i Lotto-reklame. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du har kanskje sett Lotto-reklamen der TV 2-kommentator Øyvind Alsaker vender sin kommentarstemme mot en sofaslitende ektemann som ikke deltar i husarbeidet. Reklamen ble blant annet sendt på TV 2 under sommerens fotball-VM.

Tidligere VG-redaktør Bernt Olufsen, nå redaktør i Schibsted Media Group, har klaget reklamedeltakelsen inn for Pressens faglige utvalg.

«Jeg trodde kampen var i full gang da jeg hørte Øyvind Alsakers kommentatorstemme komme gjennom TV-apparatets høyttaler i en av VMs innledende kamper. Men så viste det seg å være et reklameinnslag for Norsk Tipping direkte i forkant av den samme kampen som Alsaker skulle kommentere,» skrev han i en post på mediabloggen sin, der episoden ble omtalt som et grovt brudd på reglene.

- Ja, dette mener jeg er et åpenbart brudd på presseetikken, og et viktig spørsmål å ta opp, sier Olufsen til Dagbladet.

Tatt av skjermen Olufsen henviser spesielt til punkt 2.2 og 2.6 i Vær Varsom-plakaten. Punkt 2.6 lyder: «Avvis alle forsøk på å bryte ned det klare skillet mellom reklame og redaksjonelt innhold. Avvis også reklame som tar sikte på å etterligne eller utnytte et redaksjonelt produkt, og som bidrar til å svekke tilliten til den redaksjonelle troverdighet og pressens uavhengighet.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer