TV 2-profiler må trolig tåle lønnskutt

Kanalen må spare.

NED I LØNN?: Lønnskutt er et av tiltakene som diskuteres på et møte mellom TV 2-ledelsen og redaksjonsklubben i dag. Her Julie Strømsvåg og Davy Wathne i TV 2-sporten. FOTO: SCANPIX
NED I LØNN?: Lønnskutt er et av tiltakene som diskuteres på et møte mellom TV 2-ledelsen og redaksjonsklubben i dag. Her Julie Strømsvåg og Davy Wathne i TV 2-sporten. FOTO: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): TV 2-ansatte må trolig ned i lønn. En lønnsreduksjon på fem prosent er blant tiltakene som diskuteres i et krisemøte mellom ledelsen og representanter fra de ansatte i dag.

Det melder iBergen.no.

- Jeg kan bekrefte at det skal være et møte med de ansatte og deres representanter på mandag der vi vil skissere en rekke mulige tiltak for å bedre vår økonomiske situasjon, men det blir feil av meg å forskuttere det vi har tenkt å presentere for klubbene, sier Rune Indrøy, informasjonsdirektør i TV2, til nettstedet.

Baard Zakariassen, leder av redaksjonsklubben i kanalen, sier ingenting er avgjort, men at det viktigste blir å unngå nedbemanninger.

TV 2 hadde en slik runde i fjor, da 72 årsverk ble kuttet.

- Dette handler først og fremst om å få med seg folk på en løsning. Vi har allerede nå gjort det klart at om det blir reduksjon hos oss så forventer vi at ledelsen går foran med et godt eksempel, og at alle spesielle tiltak som blir fattet i denne omgang er midlertidige. Vi har ikke diskutert eller blitt enige om å ta fem prosents reduksjon, bare så det er klart, sier Zakariassen til iBergen.no.

TV 2 sliter - i likhet med de fleste mediehus - med dårlige tider, og konkurransen i tv-markedet er også knallhard.

Hverken Zakariassen, informasjonssjef Marianne Røiseland eller kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy har vært tilgjengelig for kommentar i formiddag.