Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2-programleder beklager

TV 2-programleder Linn Wiik beklager at ikke redaktør ble rådført før en eks-ansatt, som ble oppsagt for å ha seksuelt trakassert kvinner i kanalen, ble identifisert i programmet hennes.

BEKLAGER: Mandag ble det kjent at Linn Wiiks program ble tatt av lufta etter å ha identifisert en tidligere TV2-ansatt som fikk sparken for seksuell trakassering. Nå beklager hun at det ikke ble gjort rådføringer med ledelsen før avgjørelsen ble tatt. Foto: TV2
BEKLAGER: Mandag ble det kjent at Linn Wiiks program ble tatt av lufta etter å ha identifisert en tidligere TV2-ansatt som fikk sparken for seksuell trakassering. Nå beklager hun at det ikke ble gjort rådføringer med ledelsen før avgjørelsen ble tatt. Foto: TV2 Vis mer

Det var i programmet «Snakk med Linn Wiik» på kvinnedagen 8. mars at det ble vist et bilde av mannen som ble sagt opp for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i TV 2.

Mannen har ikke tidligere blitt identifisert av norske, redaktørstyrte riksmedier.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 omtalte i Dagens Næringsliv mandag identifiseringen som en «alvorlig svikt». Hun tok samtidig programmet av luften, og identifiseringen ble også redigert vekk fra programmet som ligger ute på TV 2 Sumo.

Nå beklager programleder Linn Wiik. I en intern melding nettstedet Kampanje har fått tilgang til skriver hun at det var «en gigantisk feilvurdering» at de ikke rådførte seg før avgjørelsen ble tatt.

*I en tidligere versjon av denne saken sto det at TV2s programleder beklaget selve identifiseringen. Det medfører ikke riktighet. Beklagelsen gikk på at de ikke rådførte seg med redaktørene.

«Det er nå helt tydelig for oss at vi aldri skulle gjort dette uten å snakke med Karianne som nyhetsredaktør på forhånd. Det var feil av oss å tenke at vi kunne konkludere i dette viktige og etisk utfordrende spørsmålet på egen hånd», skriver Wiik i meldingen.

Tidsskriftet skriver samtidig at de har opplysninger om at både Wiik og flere andre TV 2-journalister mener at kanalen burde ha identifisert mannen tidligere.

Solbrække sier til Kampanje at prosessen rundt hendelsen ikke er ferdig og at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse rundt programmets fremtid.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling