TV 2-programleder lurte egen internavis

Er ikke medlem av Mensa.

(Dagbladet.no): TV 2-programleder Line Victoria Husby er kanskje smart, men medlem i Mensa er hun ikke.

I forrige uke fortalte 22-åringen i flere intervjuer at hun var tatt opp som medlem i foreningen. Store medier - blant annet Side2, VG og TV 2s egen internavis «Trålposen» - tok opplysningene for god fisk.

Nå avslører Side2 - som for ordens skyld også er TV 2-eid - at Husby slett ikke er med i Mensa.

Innrømmer tull

- Det stemmer. Hele greia var en bløff, forteller hun til Side2.

Husby er chatvertinne for «Sonen», og er ansatt i TV 2 Interaktiv. Ifølge Side2 har det vakt oppsikt at en av mediehusets ansatte går ut og bløffer til egen internavis.

Nå ber 22-åringen om unnskyldning, men understreker at det hele var en spøk.

- Jeg satte mange kluter inn for at folk skulle tro det, og det var faktisk ingen som ba om noe slags form for bevis. Vi syntes det hele var en morsom spøk, og spesielt morsomt at flere faktisk publiserte saken, det var jo det som var målet.

MENSA-BLØFF: Chatvertinne Line Victoria Husby løy til egen internavis. Det skaper reaksjoner i TV 2. FOTO: HENNING LILLEGÅRD
MENSA-BLØFF: Chatvertinne Line Victoria Husby løy til egen internavis. Det skaper reaksjoner i TV 2. FOTO: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Blottet puppene

Uttalelsene om Mensa-medlemsskapet kom i forbindelse med et intervju etter at Husby angivelig hadde spist hårblekingspulver, «i et forsøk på å bleke håret innenfra». Bløffen var ifølge Husby en del av en programpost i «Sonen», kalt «Utfordringen».

Dette er ikke første gang den unge programlederen får oppmerksomhet i media. I januar i år la hun ut et telefonnummer på skjermen, med oppfordring om at seerne skulle sms-bombe en person hun følte seg plaget av.

I februar 2004 gjorde hun og medprogramleder Monica Wernskog «en dobbelt Janet», da de viste brystene under en sending på TVNorges Mess TV.

Bare noen dager senere jobbet Husby som programleder da Ørjan Burøe og Terje Sporsem fra «Judas» fiklet med ei oppblåsbar sexdokke på direkten.