Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 raser mot Telenor etter påstått sensur

- Det de har gjort er helt klart ulovlig og de viser forakt for grunnleggende demokratiske prinsipper og pressefrihet.

(Dagbladet): TV 2 hevder i en pressemelding at Telenor-selskapet Canal Digital Kabel i dag har sensurert sendingene på TV 2 Nyhetskanalen.

I pressemeldingen skriver de at seere som i morges slo på Nyhetskanalen fikk, i stedet for nyhetssendingen, opp en informasjonsplakat fra Canal Digital Kabel (CDK), hvor det blant annet hevdes at de har imøtegått alle TV 2s krav i forhandlingene.

- Helt klart ulovlig - Dette er en sak som savner sidestykke. At et statseid selskap sensurerer en privat nyhetskringkaster med sin egen propaganda, trodde jeg aldri vi skulle få oppleve i Norge, sier Indrøy. Telenor har i realiteten med makt overtatt redaktørrollen for Norges eneste nyhetskanal. Det de har gjort er helt klart ulovlig og de viser forakt for grunnleggende demokratiske prinsipper og pressefrihet, sier TV 2-kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy.
 
Indrøy sier i pressemeldingen at TV 2 ser svært alvorlig på det som har skjedd, og at saken vil få etterspill.

- Vi kontaktet CDK så fort vi ble kjent med dette i morges. De fikk en frist til kl 12 med å svare, men vi har ikke hørt noe fra dem, sier han.

- Ikke riktig Direktør i Canal Digital, Håkon Li Dragland, hevder at det hele dreier seg om en misforståelse.

- Jeg ble kjent med problematikken da pressemeldingen kom, og kan fortalle at det ikke er riktig. Vi har ikke lagt en plakat på TV 2s nyhetskanal, sier Li Dragland til Dagbladet.

Han mener den omtalte plakaten, som du ser i videoen øverst i saken, kan være plakaten som ligger på en ledig kanalplass, og som har ligget der siden forrige uke.

- Men hvor koblingen til Nyhetskanalen kommer fra, vet jeg ikke. Vi har ikke lagt en plakat på TV 2s Nyhetskanal, det ville være å skyte seg i foten og bakhodet samtidig, sier Li Dragland.

Teknisk glipp? Canal Digital-direktøren sier videre at han ikke har fått noen henvendelse fra TV 2 før pressemeldingen ble sendt ut, og at han ikke har vært i kontakt med TV 2 angående problematikken enda, men at han vil kontakte kanalen.

- Jeg velger å tro at dette er en misforståelse. Jeg vet ikke hvor den stammer fra, men gitt at TV 2 tror at vi har lagt en plakat på nyhetskanalen, forstår jeg at de er opprørt. Jeg kan berolige dem med at vi ikke har gjort dette, og at vi ikke har tenkt å gjøre det, sier Li Dragland.

Direktøren sier at Canal Digital også har sjekket om det kan dreie seg om en teknisk glipp fra deres side, men at teknikerne har meldt tilbake at de ikke kan forstå at det skal være tilfellet.

- Det er et mysterium, og enn så lenge holder jeg fast ved at det må dreie seg om en misforståelse, sier Li Dragland.

Tilspisset konflikt Dette er siste utvikling i den stadig mer tilspissete konflikten mellom TV2 og Canal Digital.

23. november går fristen ut for TV 2-kanalene TV 2 Sport, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Bliss og TV 2 Filmkanalen, etter at TV 2 sa opp avtalen tidligere denne måneden. Tidligere i år forsvant også TV 2 Zebra borte fra tilbudet til Canal Digitals kabel-tv-kunder.

Begge parter sier at de kjemper for en best mulig løsning for sine seere, men interne forhandlinger er nå byttet ut med offentlig skittentøyvask.

RASER: Rune Indrøy, kommunikasjonsdirektør i TV 2, hevder i en pressemelding at Canal Digital Kabel har sensurert TV 2s nyhetskanal.

Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
RASER: Rune Indrøy, kommunikasjonsdirektør i TV 2, hevder i en pressemelding at Canal Digital Kabel har sensurert TV 2s nyhetskanal. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer