TV 2-reality tas av lufta etter tre programmer

«Ingen kjære mor» forsvinner fra skjermen.

MISTET 100 000 SEERE: Jentene som reiste til Rwanda for å leve som sine jevnaldrende i det sentralafrikanske landet. Foto: TV 2
MISTET 100 000 SEERE: Jentene som reiste til Rwanda for å leve som sine jevnaldrende i det sentralafrikanske landet. Foto: TV 2Vis mer

(Dagbladet): I forrige uke var det premiere på andre sesong av TV 2s realityserie «Ingen kjære mor», der et knippe norske jenter i 18- til 20-årsalderen reiser til Rwanda for å gå gjennom «en ekstrem dannelsesreise» ved å forsøke å leve som sine jevnaldrende i det afrikanske landet.

I dag melder kanalen at programmet tas av lufta fordi de er misfornøyde med seertallene.

Det første programmet i serien ble sett av 354 000, noe som ga det en markedsandel på 27,2 prosent av alle tv-seere på det tidspunktet. Det neste ble bare sett av 245 000, en markedsandel på 19,6 prosent. Episodene ble sendt klokka 20.00 på kvelden.

- «Ingen kjære mor» har større potensiale enn det vi fikk uttelling for nå, og blir satt opp på et senere tidspunkt når vi har funnet et mer egnet sted i sendeskjema der programmet i større grad vil kunne nå sin målgruppe, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken i en pressemelding.

Det tredje programmet i serien sendes tirsdag. Deretter byttes det ut med den femte sesongen av «Best av de beste», der forskjellige idrettsstjerner konkurrerer uhøytidelig i forskjellige øvelser.

- Det er et mye bredere underholdningsprogram, som vi har hatt stor suksess med gjennom flere sesonger og som vi har stor tro på. I år er opptakene gjort i solfylte Spania med Therese Johaug, Nora Mørk og Magnus Moan blant idrettsstjernene som konkurrerer mot hverandre. Seerne har mye spenning og moro å glede seg til, sier Nakken.

Han varsler at slike endringer vil bli vanligere på TV 2 i tida som kommer.

- Vi jobber hele tiden med å optimalisere sendeskjemaet og ikke er redd for å gjøre endringer når vi mener at det er hensiktsmessig, sier programdirektøren.

SATSER PÅ THERESE: TV 2 erstatter «Ingen kjære mor» med «Best av de beste», der Therese Johaug er blant deltakerne. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SATSER PÅ THERESE: TV 2 erstatter «Ingen kjære mor» med «Best av de beste», der Therese Johaug er blant deltakerne. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer