Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2-redaktør: - Ikke forpliktet av PFU

- Vi vil ikke la oss styre av Pressens Faglige Utvalg.

(Dagbladet.no): Pressens Faglige Utvalg har slått fast at det var i strid med god presseskikk at TV 2, som har betalt en milliard kroner for rettigheten til å vise norsk toppseriefotball, ikke lot andre medier publisere levende bilder fra Branns feiring av seriegullet i fjor.

Kjennelsen tar ikke TV 2 til følge. I et intervju med Bergens Tidende sier kommunikasjonsdirektør Rune Inderøy at PFU med kjennelsen har bevist at de ikke har peiling.

- Ikke greie på rettighetsspørsmål

- PFU har med denne kjennelsen bevist at de overhodet ikke har greie på rettighetsspørsmål, og derfor kan vi heller ikke forholde oss til den. Vi vil rett og slett ikke la oss styre av PFU i et spørsmål som dette, sier direktøren.

Sportsredaktør Bjørn Taalesen sier seg helt enig med sin kommunikasjonsdirektør og lever godt med at kanalen hans ikke lar seg styre av PFU.

- Vi synes for eksempel det er journalistisk interessant å vise medaljeseremonien til en norsk gullvinner i Beijing-OL. Det får vi ikke så lenge det er NRK som har rettighetene til olympiaden. Hva er forskjellen? sier Taalesen til Dagbladet.no.

- Problematisk

Generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening sier at selv om TV 2 ikke er rettslig forpliktet til å følge signalene fra Pressens Faglige Utvalg, er det problematisk dersom en redaktør som bekjenner seg til Vær varsom-plakaten, ikke føler noen forpliktelse overfor utvalget.

EKSKLUSIVT: Brann feiret seriegullet, men bare TV 2 fikk filme på nært hold, i henhold til Norges Fotballforbunds avtale. Foto: SCANPIX
EKSKLUSIVT: Brann feiret seriegullet, men bare TV 2 fikk filme på nært hold, i henhold til Norges Fotballforbunds avtale. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er problematisk når redaktører totalt avviser PFU. På den annen side tolker jeg Inderøys tidligere uttalelser slik at de er villige til å se på løsninger for andre mediers dekning av det utenomsportslige inne på et fotballstadion, sier Øy.

Trygg juridisk grunn

At heller ikke Norges Fotballforbund føler seg bundet av kjennelsen, er kanskje mindre overraskende.

- Vi er fornøyd med at PFU innser at NFF er på trygg juridisk grunn når det gjelder retten til å bestemme hvem som skal formidle levende bilder fra fotballkamper. Vi mener at samme prinsipp som gjelder for formidling av levende bilder fra selve fotballkampen, må gjelde for hele arrangementet på stadion.

- Vi er derfor uenig med PFU, og vil fortsette med å regulere dette også i framtida, sier informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund i en pressemelding i dag.

KAN IKKE HØRE PÅ PFU: - Den verdenen jeg lever i, er rettighetsbelagt, sier TV 2s sportsdirektør Bjørn Taalesen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media