Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2-redaktør fortsetter i stillingen

TV 2-ledelsen informerte ansatte etter sextrakasseringsavsløringer.

ALLMØTE: TV 2-ledelsen samlet de ansatte i Bergen og Oslo til allmøte torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ALLMØTE: TV 2-ledelsen samlet de ansatte i Bergen og Oslo til allmøte torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter avsløringene om en rekke sextrakasseringssaker i TV 2, ble det klokka 13 i dag holdt allmøte med kanalens ledelse og ansatte om planene videre.

Etter det Dagbladet erfarer fra flere kilder, var det ingen drastiske nyheter som ble offentliggjort overfor kanalens ansatte under møtet. Ledelsen la fram situasjonen etter noen krevende dager.

Det blir heller ingen drastiske endringer i ledelsen, og Vegard Jansen Hagen blir dermed sittende som sportsredaktør. Han ble applaudert og mottok støtteerklæringer fra de ansatte, får Dagbladet opplyst.

Videre ble det holdt «tårevåte innlegg», hvor folk erklærte sin støtte overfor ofrene og tiltakene mot trakassering som nå innføres i TV 2.

BLIR SITTENDE: Vegard Jansen Hagen. Foto: TV 2
BLIR SITTENDE: Vegard Jansen Hagen. Foto: TV 2 Vis mer

Tok ikke affære

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, har vært i hardt vær de siste dagene etter nyheten om at han ble varslet om grov sextrakassering av en kvinnelig ansatt, men ikke tok affære på over ett år.

Onsdag pratet Dagbladet med flere ledelseseksperter som mener at redaktøren burde vurdere å trekke seg på bakgrunn av hvordan han håndterte varslingen.

TV 2 har imidlertid fortsatt tillit til Jansen Hagen som leder, fortalte administrerende direktør, Olav T. Sandnes, til Dagbladet i går.

- Vegard har innrømmet at han ikke fulgte opp denne saken godt nok. Det er vi enig med ham i. På spørsmål om han har min tillit er svaret selvsagt ja. Hadde han ikke hatt det hadde han ikke vært sportsredaktør, sa Sandnes.

Forstår reaksjoner

Jansen Hagen er forberedt på at kan komme reaksjoner på hans håndtering av saken:

- Jeg forstår om det kommer sterke reaksjoner. Det har vært mangelfull håndtering, besluttsomhet og årvåkenhet fra min side, uttalte Jansen Hagen til Dagbladet tirsdag.

Spørsmål om redaktørens tillit kommer etter at Jansen Hagen først hevdet at noe av grunnen til at oppgjøret med den aktuelle ansatte, som sto bak trakasseringen, kom såpass seint, var at han ble delvis informert om hendelsen.

Tidligere kommunikasjonsdirektør i TV 2, Rune Indrøy, fortalte imidlertid VG i går at sportsredaktør Vegard Jansen Hagen gir en «delvis løgnaktig framstilling» av hva han visste om trakasseringen.

Tatt seg til rette

Indrøy hevder at alle opplysninger om hendelsen ble gitt til Jansen Hagen fra første stund. Informasjonen ble så gjentatt overfor Jansen Hagen og en annen mellomleder flere ganger, skriver VG.

Den aktuelle hendelsen, hvor en sportsprofil skal ha kommet ruset på jobb og gjennomført kraftige fysiske og verbale seksuelle tilnærmelser overfor en kvinnelig kollega, føyet seg inn i en ukultur i TV 2, særlig i sportsredaksjonen.

Kanalen innrømmer at enkelte profilerte medarbeidere tok seg til rette og misbrukte posisjonen sin overfor kvinnelige ansatte.

Startet av Schau

Fem episoder, knyttet til TV 2 sporten, de siste åra har ført til oppsigelse, avskjedigelse eller kraftig advarsel, ifølge kanalen. Ukulturen skal nå være ryddet opp i, og de involverte ansatte jobber ikke lenger i TV 2.

Kanalen tar sterkt avstand fra hendelsene som kom for en dag etter at radioprofil i NRK, Aleksander Schau, tok til Twitter forrige lørdag, og varslet om seksuell trakassering, vold og overgrep i norsk media- og kulturliv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!