Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2-reporter betalte for Bach-intervju

Punget ut 50 000 kroner i kontanter fra egen lomme.

(Dagbladet.no): TV 2 har gitt en av sine reportere, Anita Fleime, skriftlig korreks, etter at det ble kjent at hun betalte 50 000 kroner i kontanter for et intervju med Ole Christian Bach i april 2005.

Fleime skal ha gitt pengene fra sin egen lomme.

- Dette var reporterens egne penger. Dette har vært helt ukjent for TV 2, sier nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland til Dagbladet.no.

- En personlig historie

Saken ble oppdaget i forbindelse med at produksjonsselskapet Novemberfilm lager en dokumentar om betalingsjournalistikk i norske medier. Da dukket spørsmålet om episoden opp.

- Reporteren har forklart til oss at vedkommende ønsket veldig sterkt å få dette intervjuet med Bach. Dette er en personlig historie, som det er vanskelig å gardere seg mot, sier Øvre Helland.

- Avviser du at reporteren kan ha brukt TV 2 sine penger på å betale Bach?

- Ja, det er ikke tilfelle.

BEKLAGER SAKEN: TV 2s nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland.
BEKLAGER SAKEN: TV 2s nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland. Vis mer

Reporteren omplassert

TV 2-reporteren er forflyttet fra nyhetsredaksjonen, og vil få andre oppgaver etter hvert.

Kjell Øvre Helland avviser at det som er avdekket er et bevis på en bredere ukultur i TV 2s nyhetsredaksjon.

- Dette er først og fremst en personlig historie, og jeg har ikke hørt om tilsvarende eksempler fra mine 15 år i kanalen. Samtidig skal vi naturligvis være ydmyke og passe på at vi hele tiden har en god forståelse for det etiske regelverket, sier nyhetsdirektøren.

Fleime selv beklager saken.

- Jeg beklager det som har skjedd og tar det hele og fulle ansvaret. Ingen andre i TV 2 har vært kjent med det, sier hun i en pressemelding fra TV 2.

Intens jakt

En samlet norsk presse jaktet på Ole Christian Bach i det aktuelle tidsrommet da betalingen fant sted. Dagbladet sporet ham også opp to ganger i Dubai - i desember 2004 og april 2005.

TV 2-reporter betalte for Bach-intervju

- Jeg vil ikke snakke med dere nå. Kom dere ut med en gang, ellers ringer jeg politiet og får dere sendt ut av landet med første fly, sa Bach da Dagbladet konfronterte ham like ved et svømmebasseng.

De siste ukene før han døde i juli 2005 bodde han i leilighetskomplekset Al-Siddir 2, like ved Internet City i Dubai. Leiligheten hans i Al-Siddir kostet om lag 180 000 kroner i året.

<B>I DUBAI:</B> Dagbladet intervjuet Ole Christian Bach i Dubai i desember 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling