TV 2-reporter truet med juling av Taliban

Rasende på Adressa-tegningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): TV 2-reporter Fredrik Græsvik var innlosjert på en religiøs skole, en madrassa, i Peshawar, da bråket startet i morges.

Græsvik var der som invitert gjest av talibanere, de fleste afghanere bosatt i Pakistan. Græsvik forteller i sin blogg om hvordan diskusjonen hadde gått livlig om reporteren var et legitimt mål fordi han som velger i et demokrati hadde sørget for regjeringen som sender soldater til Afghanistan.

Diskusjonen hadde vært ivrig, men gemyttelig. Da Græsvik våknet i morges, hadde imidlertid én av elevene blitt tilsendt Adresseavisens Muhammed-tegning via mms.

Da «eksploderte det».

- Den forrige tegningen satte sinnene i kok. Det som skjedde nå var at de så en ny tegning, noe som vel er enda mer provoserende, sier Græsvik til Dagbladet.no

Truet med juling

- Før vi la oss kranglet de om å få sove ved siden av den norske journalisten, idag tidlig kranglet de om å slippe til for å gi meg en skikkelig omgang juling, skriver Græsvik i bloggen sin.

TV 2-reporteren er tydelig på hva han mener om tegningen:

- Jeg har tidligere sagt at Vebjørn Selbekk burde reist til urolige områder selv for å forsvare sin rett til å trykke karikaturtegningene. Det bør tegner Henriksen og redaktør Blix også gjøre. Mens de sitter trygt bak sine tegnebord og redaktørpulter hjemme i Norge, er vi altså andre som befinner oss i fare på grunn av deres handlinger, skriver Græsvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer