TV 2 BEKLAGER: Denne saken var basert på en bløff. TV 2 beklager at de lot seg lure. Foto: Skjermdump
TV 2 BEKLAGER: Denne saken var basert på en bløff. TV 2 beklager at de lot seg lure. Foto: SkjermdumpVis mer

TV 2-sak bare tull: - Vi ble lurt, sier fungerende redaktør og legger seg flat

- Selvsagt utrolig pinlig, innrømmer TV 2-topp.

(Dagbladet): I TV2.no-saken «Nygift mann saksøker kona etter å ha sett henne uten sminke for første gang» forteller TV2 historien om en algerisk mann som angivelig gikk til sak mot sin nye brud fordi hun ikke var pen nok.

Saken har gått som varmt hvetebrød i sosiale medier hele torsdag, problemet er bare følgende: Historien er ikke sann og TV 2 innrømmer nå at de er blitt lurt.  

#Fail Mannen i TV 2s sak skal ha blitt så betutta etter å ha sett sin ferske kone uten sminke for første gang - morgenen etter bryllupsnatten - at han ifølge TV 2 krevde 165.000 kroner i erstatning fra henne.

Men saken er skrevet av et satirenettsted og er rent oppspinn. 

Fungerende redaktør i TV 2.no, Olav Haugan, legger seg flat etter å ha blitt gjort oppmerksom på tabben. Det var en Twitter-melding fra Kristjan Molstad som først varslet om blemma. Nettstedet Journalisten var først med å plukke opp saken. 

- Dette er en klassisk #fail, og selvsagt utrolig pinlig, skriver han i en sms til Dagbladet.

TV 2 har ikke sitert originalkilden i saken, men nettstedet Emirates 24/7. Litt leting på nettet viser likevel at utgangspunktet for TV 2s klikkvinner er skrevet av El-Manchar, et franskspråklig satirenettsted. 

Rundt klokka 14.30 torsdag var TV 2s sak delt over 6100 ganger i sosiale medier. 

- Vi beklager TV 2 beklager til eventuelle lesere som nå føler seg lurt. 

- Vi har ikke sitert originalkilden i saken, og går dermed på samme smellen som flere internasjonale medier medier har gjort over flere dager. Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage dette, fortsetter Haugan. 

Han lover å oppdatere nettsaken umiddelbart, og understreker samtidig at satire kan være vanskelig å få øye på, også for journalister.

- Satire han være vanskelig å avsløre. Denne gangen var det vi som ble lurt. Saken kommer til å bli oppdatert slik at det kommer tydelig frem at dette er satire, lover Haugan.

I mai i år gikk TV 2 og en rekke andre medier på en liknende smell. Da fortalte TV2.no at skjegget ditt inneholder mer bæsj enn et toalett. Den saken viste seg også å være oppspinn.