TV 2 saksøkes av hjernekirurg:
- Hver gang noen søker på navnet hans kommer disse artiklene opp

Hjernekirurg Per Kristian Eides advokat Per Danielsen sier i retten at TV 2 har begått grovt uaktsom journalistikk.

ÆREKRENKELSE: Nevrokirurg Per Kristian Eide hilser på representanter for TV 2 som han saksøker for ærekrenkelse i forbindelse med en saker om pasientskader i forbindelse med et forskningsprosjekt. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
ÆREKRENKELSE: Nevrokirurg Per Kristian Eide hilser på representanter for TV 2 som han saksøker for ærekrenkelse i forbindelse med en saker om pasientskader i forbindelse med et forskningsprosjekt. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): I dag startet rettssaken i Oslo tingrett hvor nevrokirurg Per Kristian Eide saksøker TV 2 for ærekrenkelser, og krever millionbeløp i oppreisning.

Saken hvor TV 2 gransket om nevrokirurg Per Kristian Eide hadde utsatt pasienter for fare og påført dem varig hjerneskade under et forskningsprosjekt han sto bak, ble først sendt høsten 2012. Eide mener TV 2 har fremsatt beskyldninger mot ham som ikke stemmer.

Eides advokat, Per Danielsen fra Advokatfirmaet Danielsen og Co, mener TV 2 har fremsatt beskyldninger om at Eide blant annet har utført sterkt klanderverdige handlinger som har skadet pasienter og gjort inngrep i hjernen til friske personer som bare skulle inn til rutineundersøkelse.

Danielsen mener også at TV 2 har beskyldt Eide for å kanskje ha drept en pasient.

TV 2 mener at utsagnene som er fremsatt ikke er ærekrenkende, når de tolkes på riktig måte.

- Grovt uaktsom

- Vi er over i grovt uaktsom journalistikk, sier advokat Danielsen i retten i dag, og legger til at de kommer til å bevise at journalistene har bygget saken på anonyme kilder som har en så dårlig sak at de ikke stilte opp offentlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer