KAN KOMME PÅ DANSKE HENDER: Thomas Numme , Truls Svendsen og Harals Rønneberg fotografert under presentasjonen av TV 2s underholdningsprogrammer 2011. Foto: Jacques Hvistendahl
KAN KOMME PÅ DANSKE HENDER: Thomas Numme , Truls Svendsen og Harals Rønneberg fotografert under presentasjonen av TV 2s underholdningsprogrammer 2011. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- TV 2-salg vil være en tragedie

LO-topper sier nei til salg av TV 2.

A-pressen har hasteinnkalt til styremøte i dag og salg av TV 2 til danske Egmont står ifølge VG på dagsorden. A-pressen og Egmont eier i dag hver sin halvdel av aksjene i TV 2.

Næringsminister Trond Giske er sterkt imot et salg og er skeptisk til at TV 2 skal stå uten norske eiere. Lederen av LO-forbundet Handel og Kontor er enig.

- Jeg mener det er en tragedie hvis LO og A-pressen bidrar til at en så viktig mediebedrift som TV 2 flagger ut, sier Sture Arntzen til VG.

Også lederen i det femte største LO-forbundet, Leif Sande i Industri Energi, er imot salget.

- Jeg er veldig skeptisk. De bør i hvert fall ikke rushe noen avgjørelse, men tenke seg om, sier han til VG.

LO-leder Roar Flåthen mener derimot at A-pressen må selge sin aksjepost i TV 2 for å kunne kjøpe Edda Media. Dette bestrider Arntzen.

- Det siste som er lagt fram for LO-sekretariatet er at finansieringen av kjøpet av Edda var i orden uten salg av TV 2, sier han.

(NTB)