TV 2-selskap belønnet nettsex

Deltakerne i TV2s nettsatsing «Huset» fikk belønning for å ha sex på direkten. Ingen av deltakerne ante at «Huset» hadde et poengsystem for seksuelle aktiviteter.

TV 2-sjef: - Har hatt for dårlig kontroll

10000 poeng var belønningen for å ha live-sex foran nettkameraene.

- Jeg begynte bare å le. Det hele var så tåpelig, sier jenta som fikk belønningen.

Mandag flyttet hun og de tre andre jentene i «Huset» ut av den 700 kvadratmeter store villaen på Nordstrand, der de har tilbrakt de siste tre månedene - konstant overvåket av 25 kameraer.

- Mørkt

- Alle beboerne i «Huset» har hatt sex. Vi er unge mennesker som egentlig skulle bo her i ti måneder, det er da ganske naturlig at vi har sex med kjærestene våre. Men det var mørkt i rommet, og vi hadde musikk på, så eventuelle seere kan ikke ha fått med seg særlig mye, sier jenta. Hun hadde besøk av kjæresten den aktuelle natta.

«Til xxxx - fordi hun gir oss {lsquo}live sex' på webben,» sto det på konvolutten hun fikk utlevert på et fellesmøte. I konvolutten lå det ti sedler à 1000 «Husetdollar». En annen av deltakerne fikk 2000 poeng for å lage middag til sjefredaktør Gunnar Stavrum i TV2 Interaktiv.

Deltakeren med flest poeng etter ti måneder skulle få en premie. Hva premien gikk ut på, vet ingen av deltakerne.

«Huset» ligger på nettsidene til TV2, som eier TV2 Interaktiv sammen med Aftenposten. En periode lå det ute på nettsidene at deltakerne skulle få poeng for blant annet å ha sex foran kamera, for illojal oppførsel og for sitt utseende. Deltakerne ante ingenting om dette poengsystemet.

Erstattet

- Vi ble kontaktet av venner som lurte på hva i all verden vi var blitt med på, forteller Kjersti Hole (22).

Sammen med Monica Dyrø (24), Joan Kristin Hammeren (24) og Emma Bjørke (21) har hun forlatt «Huset» for godt. Bare de tre mannlige deltakerne bor nå i herskapsvillaen, mens TV2 Interaktiv jobber med å skaffe erstattere til de fire utflyttede jentene. Jentene følte seg så dårlig behandlet av TV2 Interaktiv at de bestemte seg for å gå ut offentlig med sine opplevelser.

- Hvis ikke hadde vi tapt. Da ville vi bare blitt erstattet og ingen hadde fått vite hva som egentlig foregår, sier Monica.

Mye festing

Premiering for sex på direkten er bare ett av aspektene ved «Huset» jentene reagerer på.

- «Huset» har vært brukt til nachspiel og festing, og vi er blitt sittende igjen med rotet. Politiet har vært her flere ganger, og naboene er irriterte. Og det er vi som må oppgi navnene våre, selv om det ikke alltid er vi som har tatt initiativ til festene, sier Monica. Hun understreker samtidig at alle deltakerne var klar over at liv og røre i «Huset» bidrar til flere seere, og at jentene var innstilt på det.

- Men én gang inviterte for eksempel TV2 Interaktiv 250 mennesker på nachspiel her. Det blir litt voldsomt, sier Monica.

Ingen av deltakerne har fått premier de er blitt lovet skriftlig, og konkurransene er heller ikke fulgt opp.

- Vi er ferdige med «Huset» for godt, slår Monica fast.

INNRØMMER: TV 2-direktør Gunnar Stavrum innrømmer at han ikke har fulgt godt nok med på hva Kjersti Hole (t.v.) og Monica Dyrø i «Huset» har vært utsatt for. Etter en debatt på P4 i går fikk han se konvolutten som beviser at jentene snakker sant.Foto: TORE BERGSAKER