TV 2-serien «Okkupert» trekkes inn i den amerikanske valgkampen

- Norge ville blitt forlatt og forrådt av Donald Trump.

SPILLER I "OKKUPERT": Henrik Mestad har rollen som statsminister Jesper Berg, mens Janne Heltberg spiller statssekretær Anita Rygg i TV 2s dramaserie "Okkupert" fra 2015. Foto: TV 2
SPILLER I "OKKUPERT": Henrik Mestad har rollen som statsminister Jesper Berg, mens Janne Heltberg spiller statssekretær Anita Rygg i TV 2s dramaserie "Okkupert" fra 2015. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det skorter ikke på kontroversielle uttalelser fra republikanernes presidentkandidat, Donald Trump. Forrige uke uttalte Trump til New York Times at han som president ikke nødvendigvis ville gripe inn om Russland bestemte seg for å gå inn i et NATO-land.

Til avisa sa Trump at dersom Russland går inn i et av de baltiske landene så ville han først vurdere om de gjeldende nasjonene «har oppfylt sine forpliktelser til dem, før han bestemmer seg for om USA skal komme dem til unnsetning».

Dette utsagnet har fått Vanity Fair-journalist James Wolcott til å trekke linjene til TV 2-serien «Okkupert», som nå er tilgjengelig på Netflix.

- Skremmende skildring

- Hvis du ønsker å se en tankevekkende og skremmende skildring av konsekvensene ved slik politikk, kan jeg anbefale den skandinaviske serien «Okkupert», skriver Wolcott.

I serien blir Norge invandert av Russland, etter at statsministeren velger å stenge all produksjon av olje og gass.

- Forlatt og forrådt

Serien vekket sterke reaksjoner, og russiske styresmakter karakteriserte dramaserien som en unødvendig måte å skremme norske seere med en «ikke-eksisterende trussel fra øst».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer