TV 2 sikret et driftsresultat på 719 millioner

Hadde en omsetning på 3,7 milliarder kroner og et driftsresultat på 719 millioner i fjor.

KJEMPEOVERSKUDD: Konsernsjef i TV 2, Olav T. Sandnes, mener kanalen kan takke både vinter-OL og fotball-VM.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KJEMPEOVERSKUDD: Konsernsjef i TV 2, Olav T. Sandnes, mener kanalen kan takke både vinter-OL og fotball-VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammenlignet med 2013 økte omsetningen med vel 220 millioner kroner, mens driftsresultatet er mer enn doblet fra 306 millioner.

Det bedrede resultatet skyldes i hovedsak omlegging av pensjonsordningen og avvikling av ytelsespensjonen, skriver TV 2 i en pressemelding. Omleggingen medførte en engangseffekt på 434 millioner kroner i reduserte kostnader.

TV 2s underliggende resultat ble forbedret med 11 prosent fra 2013. Underliggende resultat er preget av betydelig satsing på sentrale sportsrettigheter i 2014, samt ytterligere investering i norsk underholdning og 24-timers nyhetsdekning.

Økt seerandel Hovedkanalen, TV 2, oppnådde en seerandel på 21,3 prosent i 2014, opp fra 18,9 prosent i 2013.

Økningen i seerandelen for alle TV 2s reklamekanaler er på 3,8 prosentpoeng. Vinter-OL, VM i fotball og en sterk høst er de viktigste forklaringene på de økte markedsandelene.

- TV 2 lyktes i 2014 med å oppnå store seersuksesser i arrangementer som OL og fotball-VM, men også med klassiske TV 2-konsepter som Farmen, sier administrerende direktør Olav T. Sandnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.