TV 2-sjef: - Har hatt for dårlig kontroll

TV2-direktør Gunnar Stavrum har flere ganger beskyldt jentene i «Huset» for å lyve. I går kveld var han ikke så sikker lenger.

TV 2-selskap belønnet nettsex

- Hvis dette er riktig, har jeg hatt for dårlig kontroll, sa sjefredaktør Gunnar Stavrum i TV2 Interaktiv da han fikk se brevet der en av beboerne i «Huset» belønnes for å ha hatt «live sex» foran kamera.

Da hadde han like før karakterisert sexpåstandene som «bare tøys» i en debatt på P4. Tidligere på dagen sa han til tidsskriftet Kampanjes nettsider at det var «fri fantasi» og «koffert-tankegang», når de utflyttede jentene påsto at TV2 belønnet dem for å ha sex.

Det er ikke Stavrum selv, men en av hans medarbeidere som har hatt ansvar for å dele ut poeng til beboerne i «Huset», basert på hvordan de opptrådte foran kameraene.

Helt til han fikk se det omstridte brevet, sa Stavrum at han hadde sjekket saken grundig, og at det var helt utenkelig at TV2 kunne ha belønnet «live sex». Så snudde han plutselig.

- Hvis dette er riktig, er det helt horribelt og uakseptabelt. Jeg skal konfrontere den det gjelder med konvolutten og komme til bunns i saken.

Litt seinere på kvelden ringer Stavrum tilbake til Dagbladet og sier han har sjekket saken videre.

- Det stemmer at det ble delt ut en slik konvolutt, men det skjedde i en fleipete sammenheng. De andre deltakerne fikk premier for andre tulleting. Sannsynligvis har ikke deltakerne hatt sex i det hele tatt, sier Stavrum. Han forklarer poengkriteriene som lå ute på nettet en periode, med svikt i rutinene da en ny medarbeider skulle læres opp.