TV 2-sjef håper på bråk

Når Kristopher Schau tester ut dødssynder.

BERGEN (Dagbladet.no): Under TV 2s høstlansering i dag, fikk pressen for første gang se klipp fra «De sju dødssyndene» - den nye serien til Kristopher Schau, Morten Ståle Nilsen og Øystein Karlsen. Gjengen er den samme som etter eget utsagn fikk sparken fra NRK med radioprogrammet «Et Norge i krig»

De tidlige klippene var til dels drøy kost. Konseptet er at Schau drar til forskjellige land for å teste de ulike dødssyndene. Blant klippene var bilder av komikeren og artisten som blir slikket på låret av det som tilsynelatende er en prostituert.

- Vi har blant annet testet utukt i Bankok, misunnelse i Stockholm, forfengelighet i Los Angeles, fråtseri i Norge og vrede i Jerusalem, sier Schau til Dagbladet.no.

Bekmørkt

Med andre ord kan dette bli en mørk affære, som radioprogrammet etter manges oppfatning også var.

- Men det er viktig å understreke at det ikke blir mørkhet for mørkets eget skyld, sier Karlsen.

- For min del føyer dette seg inn i rekken av programmer der jeg tester mine egne grenser. Dette har bare et ekstra ideologisk og eksistensielt nivå, sier Schau.

- Blir det morsomt?

KOMPROMISSLØST: 
Øystein Karlsen, Kristopher Schau (i Israel-caps) og Morten Ståle Nilsen har fått frie tøyler på TV 2. Noe som gleder sjefen deres. Foto: JOAKIM THORKILDSEN
KOMPROMISSLØST: Øystein Karlsen, Kristopher Schau (i Israel-caps) og Morten Ståle Nilsen har fått frie tøyler på TV 2. Noe som gleder sjefen deres. Foto: JOAKIM THORKILDSEN Vis mer

- Folk som har sett det, har ledd.

Vil ha bråk

En som ikke har sett «De sju dødssyndene» er TV 2-sjef Alf Hildrum.

- Nei. Men jeg har blitt orientert om hva det skal inneholde, sier han til Dagbladet.no.

Han understreker viktigheten av å ha programmer som varierer i sjanger og innhold, og som skaper debatt.

- Jeg håper jo at dette skal vekke mange reaksjoner. Det er jo viktig at folk ikke sovner når de ser på oss, sier Hildrum.

Roser TV 2

Kristopher Schau følte seg i hvert fall ikke malplassert på en TV 2-lansering, der brorparten av programmene som ble presentert handlet om helt andre ting enn synd, mørkhet og frelse.

- Nei, malplassert føler jeg ikke at vi er, sier han.

- For fem år siden ville man kanskje trodd at det var NRK som ville sende et slikt program. Men jeg føler ikke at det er unaturlig at dette sendes på TV 2. Ledelsen har godkjent alt, og de få innspillene de kom med har bare bidratt til å gjøre programmet bedre, sier Nilsen.

- Du sa etter «Team Antonsen» at du ikke likte å jobbe med tv?

- Ja, og det var helt riktig. Dette var det eneste prosjektet som kunne få meg tilbake, sier Schau. 

Serien starter 1. november.