TV 2-sjef misfornøyd med «Sommertid»

- Det har vært ujevnt.

IKKE BRA NOK: Programdirektør i TV 2, Trond Kvernstrøm, er ikke fornøyd med «Sommertid», som ledes av Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg. Foto: John T. Pedersen /Dagbladet
IKKE BRA NOK: Programdirektør i TV 2, Trond Kvernstrøm, er ikke fornøyd med «Sommertid», som ledes av Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg. Foto: John T. Pedersen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Sommertid» hadde premiere den 16 juni, og siden da har det ikke vært stille rundt TV 2s sommerprogram.

Det startet med at Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg satte seerrekord med det første programmet, til at seertallene sank kraftig, og TV 2-profil Oddvar Stenstrøm kom med hard kritikk av innholdet i programmet.

Ikke fornøyd I gjennomsnitt har programmet hatt 210.000 seere.

Nå sier TV 2s programdirektør, Trond Håndlykken Kvernstrøm, at han ikke er fornøyd.

- Målet var 250.000-300.000. Så spørs det da hva som er realistisk for denne typen program. Det er så mange faktorer som spiller inn - været, fotball-VM, Dagsrevyen, sendetid, sier programdirektøren til Dagens Næringsliv.

- Har vært ujevnt Kvernstrøm sier også til avisa at han ikke er fornøyd med den journalistiske kvaliteten.

- Jeg er ekstremt fornøyd med å jobbe sammen med Gunhild, Ida og Guri. Det er programledere med TV 2-DNA - som er uhøytidelige og med glimt i øyet, sier han til avisa, og legger til:

- Men den journalistiske kvaliteten har vi ikke vært fornøyd med. Det har vært ujevnt, men vi har en god og konstruktiv dialog med produksjonsselskapet, og det utvikler seg i riktig retning. Det er ikke noe dramatikk.

Spent på tall etter fotball-VM Tirsdag kveld hadde «Sommertids» NRK-konkurrent «Sommeråpent» premiere, som ledes av Nadia Hasnaoui, Anne Rimmen, Tore Strømøy, Dan Børge Akerø, Atle Bjurstrøm og Haddy N'jie.

«Sommertid»

• TV 2s sommerprogram, som sendes direkte fra Aker Brygge.

• Blir ledet av Gunhild Dahlberg, Ida Fladen og Guri Solberg.

• Hadde premieresending 16. juni.

• Ble tidligere ledet av Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland.

• NRKs sommerprogram, «Sommeråpent», starter 8. juli, og ledes av Nadia Hasnoui, Anne Rimmen, Dan Børge Akerø, Tore Strømøy, Atle Bjurstrøm og Haddy N'jie.

NRKs første program ble sett av 357.000 seere, noe som er en nedgang fra i fjor, da programmet hadde et gjennsnitt på 509.000. En av grunnene kan være at programmet gikk parallelt med fotballkampen mellom Tyskland og Brasil på TV 2, som ble sett av rekordmange 1,2 millioner seere.

Kvernstrøm sier til DN at han er spent på hvordan seertallene på de to programmene vil se ut etter fotball-VM, da han tror at man vil da se en mer reel situasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer