TV 2 sliter fortsatt - NRK har best grep om tv-seerne i helga

Men så har ikke TV 2 lansert årets «Farmen» ennå.

STJERNEKAMP: NRKs «Stjernekamp» er lørdagens TV-vinner, og kaprer langt flere seere enn TV 2s «Skal vi danse». Her er Mariann Aass hansen i aksjon under «Stjernekamp». FOTO: Mrius Gulliksrud / Stella pictures
STJERNEKAMP: NRKs «Stjernekamp» er lørdagens TV-vinner, og kaprer langt flere seere enn TV 2s «Skal vi danse». Her er Mariann Aass hansen i aksjon under «Stjernekamp». FOTO: Mrius Gulliksrud / Stella pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg viste seertallene at NRK vant en soleklar seier over konkurrentene.

Det gjør statskanalen også denne helga.

NRK topper - igjen

NRK har de åtte mest sette tv-programmene denne helgen med «Nytt på nytt» på topp med 830.000 seere. Deretter følger «Skavlan» (769.000 seere), «Stjernekamp» (655.000 seere), «Side om side» (655.000 seere), «Lindmo» (625.000 seere) og «Norge rundt» (625.000 seere).

- «Stjernekamp» fikk 120.000 færre seere denne helga i forhold til uka før, men likevel har de nesten 700.000 seere.

Det sier broadcastsjef i Mediacom, Marianne Massaiu, til Dagbladet. Hun har kommentert tv-tallen for Dagbladet siden tv-høsten og krigen om seerne startet forrige måned.

- Tallene for NRK denne lørdagen er litt svakere enn forrige uke, men fremdeles veldig bra, sier Marianne Massaiu.

«Gylne tider» skuffer stort

Først på plass nummer ni på lista dukker TV 2 opp, med «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg, som hadde 516.000 seere. Programmet har dermed hatt en nedgang fra premiereprogrammet, som hadde 539.000 seere.

- Dette er helt greie tall, sier Marianne Massaiu.

Det som er trist for TV 2, er at det ikke går bedre for «Gylne tider», mener medierådgiveren og viser til at TV 2s mimreprogram startet med 375.000 seere, men falt denne helga ned til 233.000.

- «Gylne tider» er trolig den største skuffelsen for TV 2. Det startet på et bra nivå, men har siden mistet seere. Nå leverer det langt under hva TV 2 hadde forventet, sier hun.

NRK-fall også

Neste TV 2-program på lista er «Skal vi danse» som er det ellevte mest sette, med 463 000 seeere.

Seertallene har også falt noe for NRKs seervinnere, men ikke nok til at det er mulig for TV 2 å tette gapet.

En ting som Massaiu fester seg sterkest ved, er er svakere tall for «The Stream» på TV 2 (351.000) og «Det store spranget» på NRK (320.000).

- «The Stream» mister mange seere i del to. Det er sannsynligvis de går over til «Skavlan», som hadde sesongpremiere fredag, sier Massaiu.

Seernedgang i vår

I løpet av vårsesongen falt «Senkveld» til 547 000 seere og en gjennomsnittlig markedsandel på 33,3 prosent, skrev DN i april.

Selv om TV 2 ikke kan vise til spesielt gode tall, vil ikke Marianne Massaiu overdrive og krisemaksimere.

- Jeg vil ikke kalle det for noen krise for TV 2. Når høsten setter til med kaldere og mørkere kvelder, blir det flere tv-seere, sier hun.

TV 2 har mer på lager

- Det er absolutt ingen krise i leieren, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl, som er fornøyd med at «Skal vi danse» øker noe til 463.000 seere.

Han mener at sommeren henger i, og godt varmt vær gir lavere tv-oppslutning.

- Men det er ting vi absolutt ikke er fornøyd med , som «Rett fra hjertet» med Samuel Massie og Solveig Kloppen på søndag med færre enn 200.000 seere. Vi har ikke skutt ut alt vi har å by på, sier Dahl, og nevner «Farmen» og dramaserien «Frikjent».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer