TV 2 søker ikke på regjeringens avtale om å være kommersiell allmennkringkaster

Det bekrefter kanalen i dag

MANGFOLD: TV 2 har siden 1992 hatt rollen som komersiell allmennkringkaster i Norge. For å sikre mediemangfold i landet er kreves det egen nyhetsproduksjon og hovedkontor i Bergen for å ha denne tittelen. 
MANGFOLD: TV 2 har siden 1992 hatt rollen som komersiell allmennkringkaster i Norge. For å sikre mediemangfold i landet er kreves det egen nyhetsproduksjon og hovedkontor i Bergen for å ha denne tittelen.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2 søker ikke på regjeringens avtale for kommersielle allmennkringkastere. Det skriver de i en pressemelding i dag.

- Vi velger ikke å søke på utlysningen fordi vi ikke kan påta oss omfattende og kostbare tilleggsoppgaver i en krevende tid som nå, uten at de følges av en motytelse, skriver direktør Olav T. Sandnes i pressemeldingen.

Kanalen har ved flere anledninger signalisert at de ønsker økonomisk kompensasjon for å videreføre avtalen. I pressemeldingen skriver TV 2 at de ønsker å være komersielle allmennkringkastere, men under andre vilkår enn de som ligger i den utlyste avtalen.

Senket kravene

- Hovedformålet med etableringen av TV 2 var å etablere en reell konkurrent til NRK. At norske borgere har tilgang til nyheter, norsk kultur og språk fra to allmennkringkastere har stor verdi for mediemangfoldet, sier Sandnes i pressemeldingen.

Der heter det videre at TV 2 mener at merkostnadene som følger allmennkringkasteroppdraget fortsatt må dekkes. De ber ikke om statsstøtte, men om at det finnes fram til en modell som gjør det mulig å skille kostnadene til de daglige nyhettsendingene og hovedkontoret i Bergen fra fra kanalens øvrige kostnader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer