Kjetil Rolness kritiserer TV 2 for dekningen av «oktoberbarna»

TV 2 svarer Rolness: - Engasjementet er ikke resultatet av noen reportasjer i TV 2

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække svarer på kritikken.

NYHETSREDAKTØR: Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2, svarer på kritikken fra Kjetil Rolnæss vedrørende dekningen av de såkalte «oktoberbarna». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NYHETSREDAKTØR: Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2, svarer på kritikken fra Kjetil Rolnæss vedrørende dekningen av de såkalte «oktoberbarna». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • I denne ukas helgekommentar i Dagbladet kritiserer Kjetil Rolness TV 2 for sin dekning av de såkalte «oktoberbarna». Rolness mener blant annet at TV 2 spiller på det han beskriver som «de velkjente virkemidlene: Levende bilder. Enkeltskjebner. Sårbare ansikter. Apati og kortspill».

TV 2 har gjennom reportasjer siden 2015 forsøkt å få fram det som faktisk rører seg i det norske samfunnet når det gjelder behandlingen av enslige mindreårige asylsøkere.

Da de kom alene i 2015, oppfordret både regjeringen, utlendingsmyndighetene og Politiets utlendingsenhet at nordmenn stilte opp for barna, som ble aldersbestemmelse av UDI til å være mindreårige.

Nåværende leder i PU, Morten Hjem Ervik, var blant dem som i intervju med TV 2 høsten 2015 oppfordret nordmenn til å stille opp for barna:

- Det har til nå vært mye engasjement for å skaffe mat, klær og bamser. Jeg håper vi kan ta med oss engasjementet videre, og tenke at vi skal inkludere dem, bringe dem inn i idrettslag, foreninger, invitere dem på middag, melde seg som fosterfamilier. Behovene vil være store og mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer