<strong>KLOVN:</strong> Den danske komikeren Frank Hvam er en av hovedkarakterene i humorserien «Klovn». Norske TV 2 har takket nei til serien. Foto: Dansk TV 2
KLOVN: Den danske komikeren Frank Hvam er en av hovedkarakterene i humorserien «Klovn». Norske TV 2 har takket nei til serien. Foto: Dansk TV 2 Vis mer

«Klovn»

TV 2 takket nei til ny sesong

Sesong 7 av den danske tv-serien «Klovn» blir ikke tilgjengelig i Norge med det første.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 har besluttet å ikke kjøpe inn den siste sesongen av den kjente danske humorserien «Klovn». Det betyr at det er uvisst om man får sett de siste avsnittene av komisuksessen her på berget.

- Vi ønsket å vise den siste sesongen av «Klovn», men ble ikke enige med rettighetshaver om en tilfredsstillende avtale. Derfor takket vi nei, sier PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl til Dagbladet.

Rettighetshaver er det danske selskapet Nutmeg Movies, som eies av hovedpersonene i «Klovn», Frank Hvam og Casper Christiansen. Nordisk Film tar seg av salg utenfor Danmark, får Dagbladet opplyst av produsent i Nutmeg Movies, Jesper Zartov.

«Klovn» ble også svært populær i Norge, og TV 2 har sendt samtlige sesonger opp gjennom åra.

I sesong 7 har Christensen blitt sammen med norske Lene «Aqua-Lene» Nystrøm, som blant annet harselerer med skilsmissen fra Aqua-medlemmet Søren Rasted. Frank Hvam er fortsatt sammen med Mia Lyhne og har fått et barn. Den ti episoder lange sesongen hadde premiere på dansk TV 2 i august.

«Klovn», med de danske komikerne Frank Hvam (48) og Casper Christensen (50) i hovedrollene, har siden premieren i 2005 vakt interesse også utenfor Danmark, med sin drøye humor og ulidelig kleine situasjoner. Kjendisduoen spiller karikerte utgaver av seg selv, og får ofte med seg andre mer eller mindre profilerte dansker til å gjøre det samme.

Det er nå blitt sju «Klovn»-sesonger og to kinofilmer, «Klovn the Movie» (2010) og «Klovn Forever» (2015). I år var det ni år siden sesong seks ble vist i Danmark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer