Lønnsoppgjøret i TV 2

TV 2 trekker lønnsdiktat. Har kommet til enighet med de ansatte

- Veldig glad for at ledelsen viste ansvar.

KOM TIL ENIGHET: TV 2-anker Sturla Dyregrov sa til Dagbladet fredag formiddag at han håpet at ledelsen ville komme de ansatte i møte i lønnsoppgjøret. Fredag ettermiddag ble det kjent at ledelsen og de ansatte hadde blitt enige. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
KOM TIL ENIGHET: TV 2-anker Sturla Dyregrov sa til Dagbladet fredag formiddag at han håpet at ledelsen ville komme de ansatte i møte i lønnsoppgjøret. Fredag ettermiddag ble det kjent at ledelsen og de ansatte hadde blitt enige. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2-ledelsen har kommet til enighet med de ansatte om lønnsoppgjøret, halvannet døgn etter at forhandlingene brøt sammen.

Det bekrefter nestleder i Klubb 2, Stein Akre, overfor Dagbladet.

- Hvis du slår sammen de sentrale og lokale oppgjørene, får de ansatte 18 700 kroner i snitt, sier Akre.

Ifølge ham ligger rammen for oppgjøret på 2,8-2,9 prosent.

- Jeg er veldig glad for at vi har kommet til en løsning. Det er første gang vi har vært i en sånn situasjon i TV 2, så man prøver seg litt fram. Derfor har det vært høy temperatur det siste døgnet. Jeg er veldig glad for at ledelsen viste ansvar, og var villig til å samarbeide med oss.

- Hvem tok initiativ til å åpne for nye lønnsforhandlinger, ledelsen eller klubben?

- Det er ledelsen som satte inn et diktat, så må nødvendigvis være ledelsen som tar initiativ.

TV 2-sjefen: Forstår frustrasjonen

Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, sier til Dagbladet at han har forståelse for frustrasjonen hans ansatte har kjent på etter at lønnsforhandlingene brøt sammen natt til torsdag.

- Jeg opplever at begge forhandlingsutvalgene gikk inn i forhandlingene med et sterkt ønske om å komme til enighet. Så er det min opplevelse at vi ikke i tilstrekkelig grad utforsket mulighetene for enighet godt nok. Og når det er vurderingen, så må vi også være store nok til å erkjenne det, sier Sandnes fredag ettermiddag.

TRAKK LØNNSDIKTAT: Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TRAKK LØNNSDIKTAT: Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Derfor henvendte jeg meg til forhandlingsutvalget og kom med et revidert tilbud til NJ. Det ble akseptert. Jeg er glad for å se at NJ setter pris på det, sier sjefredaktøren.

- Vi har snakket med en rekke TV 2-ansatte i dag, som har gitt uttrykk for stor misnøye blant de ansatte. Hvordan har du opplevd stormen rundt ledelsen det siste halvannet døgnet?

- Dette er jo etter et veldig krevende år i TV 2, og etter nulloppgjør i fjor. Mitt inntrykk var at bruddet i lønnsforhandlingene medførte en sterk følelse av urettferdighet. Jeg har forståelse for den frustrasjonen. Derfor opplevde vi også at det var vår oppgave å søke og finne løsningen.

Lønnsdiktat

Det var natt til torsdag at lønnsforhandlingene i TV 2 brøt sammen.

Lønnsoppgjøret for de ansatte i TV 2-redaksjonene endte dermed med lønnsdiktat, for første gang noensinne i løpet av kanalens 25 år. Det innebærer at TV 2s ledelse bestemmer resultatet av forhandlingene når partene ikke klarer å komme til enighet.

Rammen for oppgjøret ble 2,42 prosent, noe som er betraktelig lavere enn de ansatte hadde håpet på - spesielt siden de i 2016 gikk med på et nulloppgjør.

Etter massiv motbør fra de ansatte åpnet TV 2-ledelsen fredag for ny dialog om lønnsforhandlingene.

- Jeg kan bekrefte at det er samtaler om lønnsforhandlingene, skrev TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i en sms til Dagbladet fredag ettermiddag.

- Bedre og billigere

Dagbladet har fredag snakket med flere TV 2-ansatte, som ikke legger skjul på at misnøyen har vært stor blant de ansatte etter at forhandlingene brøt sammen natt til torsdag.

Nyhetsanker Sturla Dyregrov tror arbeidsgiveren gjør veldig lurt i å åpne for ny dialog.

- Jeg oppfatter Olav (Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, journ. anm.) som en klok mann. Han skjønner nok at det er bedre og billigere for han å ha motiverte, engasjerte og oppofrende medarbeidere i tida som kommer, heller enn at vi skal være sinte og misfornøyde, sier Dyregrov til Dagbladet.

Han påpeker at samholdet mellom ledelse og de ansatte er særdeles viktig i en bedrift som TV 2.

- Det jeg tror opprører mange i TV 2 nå, er en følelse av at det er en økende distanse mellom ledelsen og de ansatte, sier Dyregrov.

- I en slik bedrift som vi holder på med, der vi skal være kreative og jobbe på en litt annen måte enn om vi hadde produsert møbler, så er samholdet mellom ledelse og de ansatte, og en felles motivasjon, ekstra viktig. Det er viktig at man føler at alle drar i samme retning. Sånn sett er det veldig uheldig når folk blir sinte og oppgitte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer