TV 2 utsatt for dataangrep samtidig som Stortinget

TV 2 ble utsatt for et dataangrep samtidig som Stortinget ble digitalt angrepet i fjor høst. Hackerne klarte å ta over kontoene til flere medarbeidere.

DATANGREP: På samme tid som Stortinget ble TV 2 utsatt for dataangrep. Foto: NTB
DATANGREP: På samme tid som Stortinget ble TV 2 utsatt for dataangrep. Foto: NTB Vis mer
Publisert

TV 2s leder for informasjonssikkerhet Vibeke Reigstad sier til digi.no at angrepet ikke var målrettet mot TV-kanalen, men at hackerne klarte å ta kontroll over kontoene til et tosifret antall medarbeidere.

Det ble registrert uautoriserte innlogginger på i alt elleve epostkontoer, og TV 2 anser samtlige av disse som kompromittert.

Hackerne fikk tilgang til kontoene etter at en av medarbeiderne ga fra seg brukernavn og passord etter å ha klikket på en lenke som førte til en forfalsket lagringstjeneste.

DATAANGREP: Stortinget er utsatt for nytt dataangrep. - Det er alvorlig, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen til Dagbladet. Video: Edward Stenlund / Steinar Suvatne / Dagbladet TV Vis mer

Reigstad sier hackerne sannsynligvis var ute etter økonomisk vinning.

- Det vi ser med sånne angripere, er at de velger den lureste måten for tilgang til penger. Det kan være falske fakturaer, for eksempel. Det er et klassisk og veldig enkelt angrep. Økonomiavdelingen fikk blant annet beskjed om å verifisere alt av endringer av fakturaer. Så gjennomførte vi også en passordendring av alle brukere, for sikkerhets skyld.

I samme tidsrom ble også Stortinget utsatt for et omfattende IT-angrep. Det er registrert innbrudd i epostkontoene til flere stortingsrepresentanter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer