TV 2 varsler kutt på 350 millioner kroner innen 2020

De ansatte vil få tilbud om å søke om sluttpakker.

NY STRATEGIPLAN:  TV 2-ledelsen skal presentere en ny strategiplan som trolig innebærer store kutt. På bildet TV 2s kontor i Oslo. 
Logo Tv2 Karl Johan i Oslo
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY STRATEGIPLAN: TV 2-ledelsen skal presentere en ny strategiplan som trolig innebærer store kutt. På bildet TV 2s kontor i Oslo. Logo Tv2 Karl Johan i Oslo Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2-ledelsen holdt i dag møte med de ansatte i Oslo og i Bergen hvor de informerte om kanalens framtid.

I følge NTB må kanalen kutte 350 millioner kroner.

- Tiden for gradvise endringer i bransjen er over og tiden for gradvise endringer i TV 2 vil også være ved veis ende. Nå handler det om å ruste oss best mulig for videre vekst, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding.

Konkrete tiltak vil bli varslet i midten av september, får NTB opplyst. De ansatte vil få tilbud om å søke om sluttpakker, skriver NTB.

På møtet ble kanalens nye strategiplan presentert og denne skal innebære store kutt og betydelig nedbemanning. Det skriver nettstedet Kampanje som omtaler dette som det viktigste allmøtet i TV 2s historie.

Det er blant annet klart at TV 2 i større grad vil satse på TV 2 Sumo og ønsker å tredoble Sumo-abonnenter.

- Tiden for små endringer er over Strategi- og omstillingsprosjektet har fått navnet «TV 2 i 2020» og  både styre, ledelse og tillitsvalgte skal ha jobbet på spreng med dette i flere måneder.

Ifølge Kampanje skrev TV 2-sjef Olav T. Sandnes følgende på kanalens intranett:

«Tiden for de små stegvise endringene i TV 2 er over» og at kanalen står overfor «betydelige utfordringer i åra som kommer».

Klubb 2, fagforeningen i mediehuset, utelukker ikke alvorlige konsekvenser.

- Det er et ambisiøst prosjekt for TV 2s framtid, som også vil medføre negative endringer, sier klubbleder Henrikke Helland til Bergens Tidende.

Kutt i Bergen Planene for de ansatte legges fram på et allmøte som finner sted i kantina ved hovedkontoret i Bergen. Møtet direkteoverføres til Oslo-kontoret, ifølge Kampanje.

TV 2 de to de siste to åra generert driftsoverskudd på 1,26 milliarder kroner.

Før påske ble det kjent at kanalen hadde informert sine ansatte om omfattende kutt i stillinger i Bergen.

TV 2 sliter med lave seertall denne sesongen. TV 2s boligsatsing, «Bolig til salgs» floppet totalt og ble tatt av skjermen. Også det veletablerte artistprogram «Hver gang vi møtes», opplevde å trekke færre seere enn det har gjort tidligere sesonger.

Oppslutningen om flere av TV 2s viktigste programmer raser, og programmer som «Jaget» med Sturla Berg-Johansen, talkshowet «Det er lov å være blid med Else» og såpeserien «Hotel Cæsar» taper seere.

TV 2s programdirektør Trond H. Kvernstrøm har tidligere uttalt at hans mål er å få hovedkanalens markedsandel tilbake på rundt 20 prosent. I første kvartal i år klarte TV 2 imidlertid bare 16 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer