Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV 2 ypper seg mot NRK og krever sin del av jula

Lager lille julaften-kos for første gang.

DAVID MOT GOLIAT: NRK har i alle år nærmest hatt monopol på tv-seerne lille julaften. Men nå vil også TV 2 lage julekos dagen før dagen. I «Lille julaften» inviterer Wenche Andersen, Guri Solberg, Else Kåss Furuseth, Øyvind Mund og Finn Schjøll til fest med mange kjente gjester - ikke minst fra den store «TV 2-familien». Foto: Anders Grønneberg / Pressefoto TV2
JULEGJESTER: Finn Schjøll har pyntet TV 2s julestudio med blomster og julekos. I en liten pause snakker han med «Farmen»-vinner Eilev Bjerkerud. - Denne byggrynskremen til Wenche er fantastisk, slår Blomster-Finn fast.
KAMERA GÅR: Guri Solberg og Øyvind Mund i samtale med gjester, «Idol»-programleder Markus Bailey, «Skal vi danse»-vinner Adelén og «Farmen»-vinner Eilev Bjerkerud. I kjøkkenkroken til venstre står sjefskokk Wenche Andersen og dessertassistent Else Kåss Furuseth.
SMUGSMAKER PÅ JULA: Opptakene til «Lille julaften» i TV 2 studio er over, og Guri Solberg og Øyvind Mund smugsmaker på julematen til tv-kokk Wenche Andersen.

I alle år har NRK hatt nær sagt «tv-monopol» lille julaften.

«Kvelden før kvelden» på NRK1 samlet i fjor over  1,6 millioner seere foran tv-ruta.

Utfordrer NRK Før første gang skal TV2 sende varm, lun og julekoselig underholdning lille julaften. Navnet på programmet er «Lille julaften». Tidligere år har kanalen sendt festutgave av «Idol», «Senkveld Spesial» og «Dritseint med Edel» i kombinasjon med filmer. Men nå er det nok.

- Vi tar ikke opp kampen mot NRK, men vi utfordrer på sidelinja, sier programleder Guri Solberg.

Sammen med Øyvind Mund krever de sin del av lille julaften på tv med god hjelp av kokk Wenche Andersen, som skal sørge for sprø svor, saftig ribbe og velsmakende pinnekjøtt - med desserter og ditto snadder. Else Kåss Furuseth er Wenches medhjelper på kjøkkenet og dessertansvarlig, mens Finn Schjøll står for pyntingen.

TV 2-familien - Det er opplest og vedtatt at lille julaften tilhører NRK. Det står til og med i Wikipedia at NRK samler hele nasjonen med «Kvelden før kvelden». Så dette må jo vi utfordre. Og det er hele TV2-«familien» som lager kos, pluss en rekke kjente artister, sier Øyvind Mund.

Guri Solberg trekker fram kokk Wenche Andersen som lille julaftens store stjerne på TV 2.

- Det er Wenche som er hovedpersonen. Du er hun som sørger for at svoren blir sprøere enn den blir på Marienlyst. Hun viser oss hvordan vi tilbereder tradisjonell og god julemat, sier Guri Solberg.

- Vi ypper oss TV 2-ledelsen inrømmer at det er vågalt å utfordre NRK på lille julaften, som samler flere en den europesiek MGP-finalen foran tv-en. Redaktør av «God Morgen Norge», Karianne Solbrække, som står bak «Lille julaften» på TV2, legger til grunn at NRK ikke har monopol - ikke engang på kvelden før kvelden.

- Derfor ypper vi i TV 2 oss, og lager programmet «Lille julaften», sier Solbrække.

«Lille julaften» ble tatt opp i studio tirsdag 8 . desember, og blir sendt lille julaften fra klokka 20 og i to timer - med en nyhetspause midt i.

En rekke gjester kommer å gi seerne den rette stemninga, blant andre Erna Solberg, Ole Paus, Bjarne Brøndbo, Adelén, «Farmen»-Eilev og Tone Damli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media