SLUTTER: Sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther slutter i TV 2.
Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
SLUTTER: Sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther slutter i TV 2. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpixVis mer

TV 2s nyhetsredaktør slutter: - Blir veldig vemodig

Jan Ove Årsæther forlater kanalen i august.

(Dagbladet): TV 2s nyhets- og sportsredaktør, Jan Ove Årsæther, slutter i kanalen i august, melder TV 2 i en pressemelding.

- Det blir veldig vemodig. Jeg har vært her i 17 år, 11 av dem som leder. Det er bare å erkjenne at jeg identifiserer meg sterkt med TV 2. Jeg har med meg jobben over alt, så det kommer til å bli en rar overgang, sier Årsæther til Dagbladet.

- TV 2 er rustet

TV 2 har det siste året implementert innsparingsprosjektet TV 2 i 2020. 350 millioner kroner skal spares inn, og over 170 medarbeidere var overflødig idet kuttprosessen startet.

- Det er ikke på grunn av TV 2 i 2020 jeg slutter. Det har gått bra, mener jeg. Jeg har et godt forhold til de ansatte og fagforeningen. Nå som den er gjennomført, og TV 2 er rustet til å møte en krevende framtid, er dette godt tidspunkt for meg å forlate TV 2.

- Er du sliten?

- Nei, tvert om har det gått bra. Det er ingen som gleder seg til en slik prosess, og jeg må innrømme at jeg gruet meg, men jeg føler at det er timingen som er riktig nå. Jeg er ikke sliten eller utbrent. Det er en tid for alt, og med mindre jeg skulle vært i TV 2 hele livet må jeg finne på noe annet nå.

Erstatter er ikke klar

Den profilerte redaktøren kom til TV 2 som journalist fra Dagens Næringsliv i 2000, og har siden den gang klatret i gradene. Årsæther fortsetter som styremedlem i flere av kanalens datterselskaper, informerer TV 2.

Årsæther må først gjennom en karantenetid, og ønsker ikke å fortelle om framtidsplanene på nåværende tidspunkt. Erstatteren hans er ikke klar, sier redaktøren.

- Jeg kommer tilbake til det, og har noen tanker. Nå blir det derimot ferie. Det er to år siden jeg var ute med fluestanga. Erstatteren min må Olav ta seg av. Det jeg kommer til å savne mest er folka i TV 2, når det skjer hendelser og vi rykker ut og leverer kontinuerlige nyhetssendinger.

Roser Årsæther

Et av selskapene som får Årsæther i styret skal være den nyetablerte faktasjekkredaksjonen til Dagbladet, VG, NRK og TV 2, Faktisk.

- Jeg vil rose Jan Ove for innsatsen han har lagt ned i TV 2 gjennom snart to tiår. Det står stor respekt av det han har vært med å skape for TV 2, gjennom arbeidet på mange områder innenfor sport, nyheter og TV2.no. Han har også vært sentral i arbeidet mot et nytt TV 2 i 2020, sier administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes i pressemeldingen.